Hilversum,
05
juli
2018
|
16:15
Europe/Amsterdam

MAX is er, óók in de zomer: een overzicht

MAX is er, óók in de zomer, die vandaag van start gaat! Met veel nieuwe programma’s en nieuwe seizoenen van bekende zomertoppers belooft het, wat het weer ook wordt, een mooie zomer te worden op radio en televisie. Speciaal voor de overvolle zomerperiode is op de actiepagina www.maxiserweerbericht.nl het actuele MAX-aanbod terug te vinden.

Op tv bij MAX
Groeten van MAX – Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1
Ook deze zomer staan Sybrand Niessen en zijn team van deskundigen klaar voor gedupeerde vakantiegangers en wordt er alles op alles gezet om tot en passende oplossing te komen. Ook actuele onderwerpen op het gebied van reizen worden behandeld en natuurlijk gaat de Mystery guest weer op pad voor de gevreesde accommodatietest.
Let op: 25 juni en 2 juli is er geen Groeten van MAX.

Wereldse hotels – Vanaf vrijdag 29 juni, om 19.00 uur, NPO 1
Restaurantcriticus Giles Coren en chef-kok Monica Galetti reizen de wereld over en bezoeken de mooiste hotels. De eigenaren en medewerkers zetten alles op alles om de ultieme ervaring te creëren voor hun gasten. Wie werken in deze hotels? En wat maakt deze hotels zo bijzonder? Het is te zien in Wereldse hotels.

Hollandse Zaken – Vanaf donderdag 5 juli, 21.10 uur, NPO 2
Hét journalistieke discussieprogramma Hollandse Zaken is ook deze zomer elke donderdag vaste prik op NPO 2. Maatschappelijke kwesties en dilemma’s die bespreekbaar worden gemaakt dit seizoen zijn onder meer: vermindering van CO2-uitstoot, teleurstellende dates die je ”scharrelmoe’’ maken, riskante beleggingsavonturen en de effectiviteit van tbs-behandelingen.

Alles is koers – donderdag 5 juli, 20.25 uur, NPO 2
Deze zomer is het precies 50 jaar geleden dat Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour de France op zijn naam schreef. Hij veroverde in 1968 de gele trui tijdens een tijdrit in de allerlaatste etappe. Deze dag tekende het hele leven van Jan Janssen en zijn vrouw Cora. Alles is koers gaat over de mens áchter het wielerfenomeen Jan Janssen.

Opera Sing Along – zondag 8 juli, 19.20 uur, NPO 1
Ook op muzikaal gebied zitten MAX-kijkers goed. Zing tijdens de Opera Sing Along mee met onder meer Marco Bakker, Francis van Broekhuizen en Leona Philippo. De mooiste operahits passeren deze registratie de revue.

Eindredactie – maandag 9 juli en 16 juli, 21.30 uur, NPO 1
In het gloednieuwe Eindredactie, nemen niemand minder dan prinses Laurentien van Oranje en Bennie Jolink de rol van eindredacteur aan. Samen met een televisieteam maken zij ieder een volwaardig en uniek televisieprogramma. Hoe leren we de eindredacteuren kennen als zij een eigen televisieprogramma mogen maken? Welk onderwerp staat centraal en wie zijn eigenlijk de gasten?

Professors op Pad – vanaf vrijdag 13 juli, 21.15 uur , NPO 2
Prof. mr. Pieter van Vollenhoven gaat samen met zijn collega en goede vriend prof. dr. Joop Schaminée op ontdekkingsreis naar de prachtige Nederlandse natuur. Bekijk de natuur door de lens van enthousiast natuurfotograaf Prof. mr. Pieter van Vollenhoven en leer alles over de dieren, het landschap, bloemen bomen en planten.

De Kunstdetective – vanaf dinsdag 17 juli, 21.10 uur, NPO 2
Volg de Nederlandse kunstdetective Arthur Brand tijdens zijn speurtochten naar gestolen kunst. Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Zijn vondst van tientallen kunstvoorwerpen uit de collectie van Adolf Hitler werd zelfs wereldnieuws.

Tour de Celeb – woensdag 18 juli, 20.30 uur, NPO 1
Musicalster Carolina Dijkhuizen, Olympisch schaatskampioen Esmee Visser, presentator Jaap Jongbloed, presentator Kees Tol, acteur Leo Alkemade en journalist Tijs van den Brink fietsen een officiële Tour de France-etappe om zo donateurs te werven voor de Nierstichting en onderzoek naar de genezing van nierziekten te versnellen.

De etappe is 169 kilometer lang met 4 ongekend steile beklimmingen, waarvan één uit de buitencategorie. Ze krijgen 2 maanden de tijd om keihard te trainen voor de grootste sportieve uitdaging van hun leven: de 169 kilometer lange fietstocht door de Franse Alpen.

De bekende Nederlanders gaan in teams van 3 de strijd met elkaar aan. Ze worden begeleid door coach Leontien van Moorsel, Maarten Tjallingii (ambassadeur van de Nierstichting en mental coach) en sportarts Guido Vroemen.

We zijn er Bijna! – vanaf maandag 23 juli, 21.25 uur NPO 1
Hét zomerprogramma is ook dit jaar weer te zien bij MAX! Dit jaar reist presentatrice Martine van Os mee met een groep van 44 kampeerders, tijdens hun reis naar de hak van de laars in Italië. Met caravan of camper maken ze een tocht van ruim vierduizend kilometer naar het zonnige zuiden.

De kampeertocht begint in de stad Bologna en gaat via de Adriatische kust naar de meest zuidelijke punt in de hak van de Italiaanse laars. Dit gebied, Puglia, is nog steeds een onontdekt stukje Italië. De kampeergroep bestaat uit twintig echtparen en vier alleenstaanden. Bijna vijf weken lang trekken ze met elkaar op. De reis wordt begeleid door het Vlaamse echtpaar Lut en Willy.

De Nieuwe Lekkerbek – vanaf woensdag 1 augustus, 20.30 uur NPO 1
André van Duin presenteert deze zomer het kakelverse MAX-programma De Nieuwe Lekkerbek. Kandidaten presenteren hun unieke eetsensatie aan een vakkundige jury. Ook Janny van der Heijden is te zien in De nieuwe Lekkerbek, zij geeft uitleg over smaakcombinaties en producten.

Laat mij maar lopen, vanaf woensdag 1 augustus, 21.25 uur, NPO 1
In het gloednieuwe Laat mij maar lopen volgt MAX zeven pelgrims die in drie weken 500 kilometer afleggen om uiteindelijk in Santiago de Compostela uit te komen. Vier vrouwen en drie mannen tussen de 25 en 75 jaar maken een tocht zonder enkele vorm van luxe. Uitgerust met slechts een rugzak en een paar goede loopschoenen. De wandelaars lopen op hun eigen tempo, kennen elkaar niet en hebben ieder hun eigen redenen om de prachtige, maar vaak barre en zware tocht te lopen.

Skûtsje journaal, vanaf zaterdag 4 augustus, NPO 1
Aflevering 1, 19.00 uur, overige afleveringen 17.25 uur
In het Skûtsje journaal doet MAX dagelijks verslag van het kampioenschap skûtsjesilen in Friesland. Welk team gaat er met de winst vandoor?

Verborgen kustdorpen, vanaf zaterdag 18 augustus, 19.00 uur, NPO 1
Presentatrice Penelope Keith reist langs de adembenemende Britse kustlijn en bezoekt de dorpen die hier gelegen zijn. Penelope duikt in het leven en leert alles over lokale ambachten, industrie, kunst en literatuur.

Tijd voor MAX, vanaf maandag 3 september, 17.10 uur, NPO 1
Traditiegetrouw sluit MAX de zomer af bij kijkers en leden in de buurt! Vanaf maandag 3 september gaat Tijd voor MAX weer op toer! Gedurende de maand september wordt het actualiteitenprogramma met Sybrand Niessen en Martine van Os elke week vanaf een bijzondere locatie in Nederland uitgezonden.

Hallo Nederland, vanaf maandag 3 september, 18.25 uur, NPO 2
Ook Hallo Nederland gaat dit jaar op toer. Jeroen Latijnhouwers, Carrie ten Napel en Mascha de Rooij doorkruisen het land en presenteren het nieuwsprogramma van MAX iedere week vanaf een andere plek in Nederland.

Radio bij MAX
Maar er is meer! Want ook op radio is MAX goed vertegenwoordigd. Jeroen van Inkel presenteert elke werkdag op NPO Radio 5 Je dag is goed. Ook TinekeShow en De MAX!, het programma van Henkjan Smits en Manuëla Kemp zijn de gehele zomer te beluisteren op deze zender. Ze ontvangen interessante gasten, voeren boeiende gesprekken en draaien fijne muziek!

Bij MAX op NPO Radio 1 is Astrid de Jong er met Nachtzuster, Nieuwsweekend met Peter de Bie en Mieke van der Weij en De Perstribune gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert ten Brakel.

Liefhebbers van klassieke muziek zitten op NPO Radio 4 goed met 4 De Middag. Christiaan Kuyvenhoven en Mieke van der Weij weten de mooiste klassieke muziek op een verrassende manier te presenteren.

Activiteiten
Leden van Omroep MAX kunnen er deze periode ook op uit! Met verschillende MAX-ledendagen door het gehele land is er altijd wel iets leuks te ondernemen. Zoals Haringhappen, een heuse Drive in Cinema of varen in het Groene hart.

MEER MAX IS ER WEERBERICHT
Bekijk de MAX zomertrailer op YouTube
Bezoek de speciale actiepagina www.maxiserweerbericht.nl
Download hier het MAX is er weerbericht-logo
Het MAX is er weerbericht op Facebook