Hilversum,
14
juni
2018
|
15:18
Europe/Amsterdam

Arthur Brand in nieuw MAX-programma De Kunstdetective

Vanaf dinsdag 17 juli zendt MAX om 21.10 uur op NPO 2 De Kunstdetective uit. In het gloednieuwe programma volgt Omroep MAX Arthur Brand tijdens zijn speurtocht naar gestolen kunst. Brand behandelt in deze reeks zes opzienbarende casussen in binnen- en buitenland.

Aflevering 1 – dinsdag 17 juli, 21.10 uur, NPO 2
In de eerste aflevering van De Kunstdetective duikt Arthur Brand in kunst van Adolf Hitler: twee bronzen paarden gemaakt door Hitlers favoriete beeldhouwer Josef Thorak. Brand krijgt de beelden aangeboden in het illegale circuit, tegen een vraagprijs van maar liefst 8 miljoen euro. De kunstdetective bijt zich vast in de zaak en onthult een illegale handel in nazi-kunst.

Aflevering 2 – dinsdag 24 juli, 21.10 uur, NPO 2
Kunstdetective Arthur Brand gaat op zoek naar de gestolen kunst van het Scheringa Museum. In 2009 werd in het museum een gewapende overval gepleegd, waarbij twee schilderijen van bankier Dirk Scheringa werden gestolen. Arthur Brand duikt in de zaak. Voor het eerst praten Scheringa en zijn rechterhand Klaas Wilting openlijk over de zaak en onthullen spectaculaire achtergronden.

Aflevering 3 – dinsdag 31 juli, 21.10 uur, NPO 2
In de derde aflevering van De Kunstdetective reist Arthur Brand af naar de Oekraïne. In het Oost-Europese land gaat hij op zoek naar kunst die gestolen is het uit het Westfries museum in Hoorn. In 2005 werden onder andere 24 schilderijen gestolen. Arthur komt in contact met een militieleider die zegt de stukken in bezit te hebben. Maar ook de gevreesde Oekraïense geheime dienst, de SBU, is bij de zaak betrokken en dat brengt Brand in een netelige situatie.

Over De Kunstdetective
In De Kunstdetective volgen we Arthur Brand tijdens zijn speurtocht naar gestolen kunst. Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Hij kreeg internationale bekendheid tijdens zijn speurtocht naar de bronzen paarden van Adolf Hitler.

De Kunstdetective (6 afleveringen)
Vanaf dinsdag 17 juliOm 21.10 uur op NPO 2
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAXdocumentaires | #kunstdetective