Hilversum,
20
juni
2018
|
10:17
Europe/Amsterdam

Op naar Italië: een nieuw seizoen We zijn er Bijna!

We zijn er Bijna! komt terug bij MAX! Dit jaar reist presentatrice Martine van Os mee met een groep van 44 kampeerders, tijdens hun reis naar de hak van de laars in Italië. Met caravan of camper maken ze een tocht van ruim vierduizend kilometer naar het zonnige zuiden. We zijn er Bijna! is vanaf maandag 23 juli om 21.25 uur wekelijks op NPO 1 te zien.

De kampeertocht begint in de stad Bologna en gaat via de Adriatische kust naar de meest zuidelijke punt in de hak van de Italiaanse laars. Dit gebied, Puglia, is nog steeds een onontdekt stukje Italië. De kampeergroep bestaat uit twintig echtparen en vier alleenstaanden. Bijna vijf weken lang trekken ze met elkaar op. De reis wordt begeleid door het Vlaamse echtpaar Lut en Willy.

Aflevering 1, maandag 23 juli, 21.25 uur, NPO 1
De reis van meer dan 4000 kilometer begint op een stadscamping aan de rand van Bologna. De begeleiders Lut en Willy verwelkomen de kampeerders met koffie en koek, zodat de groep uitgebreid kennis met elkaar maakt. Vervolgens reizen zij verder naar Novafeltria. Martine van Os maakt onderweg kennis met weduwenaar Joop, hij wil echter niet bij de pakken neer zitten en besloot daarom mee te gaan met deze reis.

Lut en Willy maakten deze reis al drie keer eerder en kennen de mooie plekjes. Voor de groep hebben zij een uitje bedacht: een exclusieve rondleiding door een klein houten theatertje in de buurt. Iets waar de gehele groep wel oren naar heeft. Voor de overige vrije dagen, maken zij een dagkrant met informatie over de bezienswaardigheden in de buurt.

De reizigers staat een hectische dag op de weg tegemoet. Er is een wielerwedstrijd gaande en het parcours ligt precies op de route van de kampeergroep. De coureurs trekken zich minder van de caravanrijders aan dan andersom. Links en rechts schieten de hardrijdende fietsers tussen de caravan- en camperwielen voorbij.

Ook de befaamde jeu de boules-competitie gaat van start. En er staat veel op het spel: de gouden beker!

Reisbegeleiders
Het Vlaamse echtpaar Lut en Willy zijn de toeristische begeleiders. Al elf jaar reizen ze mee op dit soort kampeertochten en ze draaien hun hand niet meer om wat betreft het rondleiden van Nederlandse toeristen in het buitenland. Willy: “In het begin was het even wennen aan de Hollandse directheid. Vlamingen zeggen de dingen veel meer omfloerst. Daar zijn we inmiddels aan gewend geraakt en ook aan het Hollandse bakje koffie dat om 10 uur in de ochtend gedronken moet worden.

Over We zijn er Bijna!
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en leed met elkaar gedeeld.

We zijn er Bijna! ( 6 afleveringen)
Vanaf maandag 23 juli
Om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAX.wezijnerbijna| #wezijnerbijna | @wezijnerbijna