Hilversum,
31
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Zondag op De Perstribune bij MAX (31-01-2014)

30 januari 2014 - Het Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 2 februari NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman en oud-schaatsster Ria Visser.


Gert-Jaap Hoekman begon zijn carrière als muziekjournalist en via het hoofdredacteurschap van Nieuwe Revu is hij nu een half jaar de baas van de populairste nieuwssite van Nederland: NU.nl. Hij vertelt over de strijd tussen de verschillende nieuwssites en de nieuwste aanwinst van NU.nl: een dagelijks videojournaal op de website, dat begint tijdens de Olympische Spelen in Sotsji.

 

Ria Visser won in 1980 een zilveren medaille op de 1500 meter van de Olympische Spelen in het Amerikaanse Lake Placid. Daarnaast is ze vijfvoudig Nederlands kampioene Allround Schaatsen. Ze schreef een kinderboek en presenteerde ook ooit een amusementsprogramma: De sleutels van Ford Boyard. Daarna werkte ze jaren voor de NOS, eerst als co-presentatrice en later als analist. 

Verder kijkt recensent Ron Vergouwen in Kassie Kijken terug op de afgelopen tv-week en Vliegende Keep-verslaggever Jules van der Wardt is bij het WK veldrijden in Hoogerheide. Hij praat daar met oud-wereldkampioen veldrijden Hennie Stamsnijder. 

Verder aandacht voor de wedstrijd FC Utrecht – Ajax en de Davis Cup-wedstrijd Tjechië - Nederland.


De presentatie is in handen van Govert van Brakel.


MAX
De Perstribune
Zondag 2 februari 2014
Vanaf 12:15 uur op Radio 1
www.deperstribune.nl