Hilversum,
26
juli
2018
|
12:07
Europe/Amsterdam

Zeven mensen, zeven verhalen en een zware wandeltocht naar Santiago de Compostela

Nieuw bij MAX: Laat mij maar lopen

Vanaf woensdag 1 augustus om 21.25 uur zendt MAX op NPO 1 het gloednieuwe programma Laat mij maar lopen uit. In de vierdelige serie volgt MAX zeven mensen die in drie weken 500 kilometer van de wereldberoemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela lopen.

In Laat mij maar lopen volgt MAX vier vrouwen en drie mannen die in drie weken van Salamanca naar Santiago de Compostela lopen. In de eerste aflevering vertrekken Fleur, Sylvia, San, Carlos, Marcella, Cees en Louise, allemaal tussen de 25 en 75 jaar, vanuit Salamanca. San staat stil bij het overlijden van zijn ouders en Sylvia heeft last van de zinderende hitte. Het wandelen van deze eeuwenoude pelgrimstocht is een enorme uitdaging, zowel fysiek als mentaal. Hoge temperaturen, soms desolate etappes, blaren en snurkende medepelgrims; niets blijft onze wandelaars bespaard. Ze slapen in stapelbedden en als bagage hebben ze slechts een rugzak met het hoognodige bij zich.

Over Laat mij maar lopen
Zeven mensen, zeven verhalen en zware wandeltocht naar Santiago de Compostela. In de MAX-serie Laat mij maar lopen worden zeven lopers gevolgd die in drie weken deze wereldberoemde pelgrimsroute lopen. Zonder enkele vorm van luxe: ze zijn slechts uitgerust met een rugzak en een paar goede wandelschoenen. De pelgrims hebben allemaal zo hun eigen redenen om het iconische pad naar Santiago de Compostela te bewandelen: om iets los te laten of iets te verwerken.

Mariska van der Klis (bekend als Mariska Hulscher) kwam als fervent camino-loopster op het idee voor het programma tijdens één van haar wandeltochten: “Het bijzondere van het lopen van een camino is dat naast de enorme lichamelijke inspanning, het ook heel ontspannend werkt, bijna verlichtend. Je loopt in de prachtige natuur, geniet van intens lekker eten en drinken en ontmoet zo veel bijzondere mensen met indrukwekkende levensverhalen. Dat gaan we ook zien in Laat mij maar lopen.”

Bekijk hier de trailer van Laat mij maar lopen.

Laat mij maar lopen
Vanaf woensdag 1 augustus
Om 21.25 uur op NPO 1

www.maxvandaag.nl | #Laatmijmaarlopen | @OmroepMAX