Hilversum,
25
juni
2020
|
09:08
Europe/Amsterdam

Zaterdag in Hollandse Zaken: 'helden' van de zorg terug bij af?

Hollandse Zaken over het groeiend cynisme onder zorgmedewerkers. Tijdens de corona-crisis werkten ze zich het snot voor de ogen. Als soldaten aan de frontlinie zagen ze dagelijks corona-patiënten sterven. Als dank voor hun tomeloze inzet werd er voor hen geklapt, kregen ze Hollandse Nieuwe en heel veel bossen bloemen.

Nu het stof van de corona-crisis lijkt neer te dalen, voelt verpleegkundig Nederland zich met lege handen staan. De helden van de zorg zijn terug bij af. Er is nu weliswaar een bonus van 1000 euro netto toegezegd, maar voor velen geldt dat als een fooi. Voor een hoger salaris is geen ruimte. En de verpleegkundigen en verzorgenden die veel overuren draaiden -en daardoor wat meer verdienden- raken mogelijk nu hun huur-, kinderopvang- en zorgtoeslag kwijt.

Is het hoog tijd dat de zorg daadwerkelijk meer aandacht, beloning en waardering krijgt? Met minder werkdruk. En met meer regie en autonomie waar de verpleegkundigen en verzorgenden zo naar verlangen. Met minder marktwerking en minder regels.

Hollandse Zaken deed samen met de FNV onderzoek onder ruim 6000 zorgmedewerkers. Met verrassende reacties op onder andere de vraag hoe zij terugkijken op alle steunbetuigingen.

Hollandse Zaken
Zaterdag 27 juni
Rond 20.35 uur bij MAX op NPO 2
www.maxvandaag.nl | www.facebook.com/HollandseZaken