Hilversum,
16
september
2019
|
13:12
Europe/Amsterdam

Zandtoren van Pisa en meer in Aan 't zand met Marlijn Weerdenburg bij MAX

Woensdag 18 september om 20.30 uur op NPO 1

Op woensdag 18 september om 20.30 uur is de derde aflevering van Aan 't zand bij MAX op NPO 1 te zien. Het thema deze aflevering is architectuur en de zandkunstenaars maken onder meer wereldberoemde gebouwen. Blijft de Toren van Pisa, gemaakt van zand, ook echt staan?

In de derde aflevering van Aan ’t zand is het thema architectuur. Tijdens de eerste opdracht moeten de zandkunstenaars een zogenaamde cut through maken; een doorkijkje in de sculptuur. Hoe maak je een doorgang in het zand zonder dat je sculptuur instort?

Tijdens de tweede opdracht carven de kunstenaars wereldberoemde gebouwen. Blijft de Toren van Pisa, gemaakt van zand, ook echt staan? Is het mogelijk om alle details van de Big Ben te verwerken in een zandsculptuur?

Over Aan 't zand
Nederland is groot in het maken van zandsculpturen. In Aan ’t zand gaan professionele kunstenaars de strijd met elkaar aan om de mooiste zandsculpturen te maken. Elke aflevering bestaat uit een opdracht waarbij techniek centraal staat en een opdracht waarbij een groot sculptuur wordt gemaakt. De zandsculpturen worden beoordeeld door een deskundige jury: Marcel Elsjan of Wipper en Marianne de Nooijer. De presentatie is in handen van Marlijn Weerdenburg.

Aan 't zand
 Woensdag 18 september
Wekelijks om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Marlijn Weerdenburg
www.MAXVandaag.nl

Instagram.com/OmroepMAX_ | Facebook.com/OmroepMAX | Twitter.com/OmroepMAX | #aantzand