Hilversum,
28
september
2018
|
12:59
Europe/Amsterdam

Yolanda Hadid, Katja Schuurman en meer bij Tijd voor MAX!

Maandag 1 t/m vrijdag 5 oktober om 17.10 uur op NPO 1

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 oktober bespreken Martine van Os en Sybrand Niessen de dag met bijzondere gasten in Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1. Deze week onder meer met Yolanda Hadid, Katja Schuurman, Isa Hoes en muziekoptredens van Dennie Christian en Fay Claassen.

Maandag 1 oktober is presentator Renze Klamer te gast. Hij gaat Na het nieuws presenteren op NPO 1 Extra: een dagelijks en actueel praatprogramma dat aansluit op het NOS Achtuurjournaal. Ook schuift Chazia Mourali aan. Op NPO Radio 4 gaat zij de De Lokroep van Venetië presenteren. In deze radioserie treedt ze in de voetsporen van de vele componisten en kunstenaars die zich door deze operastad lieten inspireren. Verder is motorjournalist Paul van Hooff te gast. Hij spreekt over zijn boek Man in ’t zadel.

Op dinsdag 2 oktober is Katja Schuurman te gast. Zij is één van de gezichten van de campagne Stoptober: de uitdaging om 28 dagen lang te stoppen met roken. Hoe gaat het haar af? Verder praat Isa Hoes over het nieuwe programma Filmster gezocht; de zoektocht naar het grootste allround acteertalent van het land. Ook zit voormalig model Yolanda Hadid aan tafel. In 2012 werd vastgesteld dat zij de ziekte van Lyme heeft. Over haar strijd tegen deze chronische aandoening schreef ze het boek Hoor me. Daarnaast komt Sjors van de Panne over zijn theatertoer Helden vertellen. En natuurlijk gaat hij ook optreden.

Presentator Danny Ghosen spreekt woensdag 3 oktober over de serie Danny in de buitenwijken, waarin hij in zes Europese hoofdsteden achterstandswijken bezoekt. Hoe is hem dat bevallen? Verder legt Margriet Vroomans uit waarom liefhebbers van klassieke muziek moeten luisteren naar de Hart & Ziel Lijst op NPO Radio 4. Daarnaast is Ronald Plasterk te gast: hij is werkzaam als Chief Scientific Officer bij een onderneming die bemiddelt tussen patiënten, artsen, overheden en farmaceutische bedrijven over een snellere beschikbaarheid van nieuwe medicatie. Cabaretier Richard Groenendijk komt vertellen over zijn voorstelling Om Alles!, die zo succesvol was dat een reprise niet kon uitblijven. Ook treedt hij op.

In het kader van Dierendag is Kimberley Klaver donderdag 4 oktober te gast. Zij is ambassadrice van de Stichting Dierenhulp. Verder komt worstellegende Bert Kops langs. Bert figureert in Spangas, maar acteert ook in Free Fight, die voor twee Gouden Kalveren genomineerd is. Ook neurowetenschapper Boris Konrad schuift aan. Hij schreef het boek De geheimen van ons geheugen en is ervan overtuigd dat iedereen binnen zes weken zijn of haar geheugencapaciteit kan verdubbelen. Zangeres Fay Claassen zorgt voor een mooi jazz-optreden.

Op vrijdag 5 oktober zijn de kampeerders van de afgelopen editie van We zijn er Bijna! te gast om na te praten over hun gezamenlijke reis naar Zuid-Italië. Verder een optreden van zanger Dennie Christian, samen met pianist Edwin van Hoevelaak. Dennie heeft een nieuwe single: Oogverblindend.

Tijd voor MAX
Maandag 1 t/m vrijdag 5 oktober om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/TijdvoorMAX | @TijdvoorMAX | #TijdvoorMAX