Hilversum,
26
juli
2016
|
11:38
Europe/Amsterdam

Woensdag in Hollandse Zaken: waar is de hoop?

Woensdag 27 juli om 21.05 uur op NPO 2

Woensdag om 21.05 uur op NPO 2 bij MAX in Hollandse Zaken: waar is de hoop? Er lijkt geen einde aan te komen. Het zoveelste bloedbad in Frankrijk. Een staatsgreep in Turkije, gevolgd door grote onrust onder Turken in Nederland. Schietpartijen in Amerika. Eén schietpartij, twee steekincidenten en een zelfmoordaanslag in één week in Duitsland.

Het geweld komt onze kant op, zo voelt het. En dan maakt het niet uit of het verwarde éénlingen of IS-terroristen zijn. Het staat vast dat het ‘wij/zij’-denken hier groter is dan ooit. We hadden al die vluchtelingen niet binnen moeten halen, zo vinden velen.

Hoe moeten we reageren op dat toenemende geweld? En waar blijft de hoop dat redelijkheid, wijsheid en goede wil de mensheid uiteindelijk verder brengen?

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken staat voor live-televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond de liefde, opvoeding en relaties, maar ook de ondraaglijke kant van dementie en overbelaste mantelzorgers. Hollandse Zaken is een van de weinige televisieprogramma’s waar de gewone burger aan het woord komt. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.

MAX: Hollandse Zaken
Woensdag 27 juli om 21.05 uur
Live bij MAX op NPO 2
www.hollandsezaken.tv
#HollandseZaken