Hilversum,
15
juni
2016
|
15:32
Europe/Amsterdam

Woensdag in Hollandse Zaken: Ouderen de klos?

Woensdag 15 juni om 20.25 uur op NPO 2

Aanstaande woensdag vanaf 20.25 uur op NPO 2 in Hollandse Zaken van MAX: stijgende huren, dalende pensioenen en hogere zorgkosten. Een groeiende groep 65-plussers vindt dat ze onevenredig hard geraakt worden door de stapeling van kosten en hogere eigen bijdrages.

Ook het kleiner wordende basispakket in de zorgverzekering speelt een rol. Deze senioren willen best hun steentje bijdragen aan de bezuinigingen, maar niet zoals het nu gebeurt. Ze voelen zich machteloos en afgeschreven, terwijl ze hun hele leven hard werkten om Nederland te maken tot de welvaartsstaat die het nu is.

FNV Senioren begint daarom woensdag een campagne voor herstel van de koopkracht van ouderen. Maar klopt het gevoel van deze boze ouderen? Leveren ze financieel meer in dan andere Nederlanders? Zo’n 200.000 mensen moeten leven van alleen AOW en een klein pensioentje. Zij hebben het niet breed. Maar de meeste 65-plussers lijken er toch alleszins redelijk bij te zitten. Wel is 'de oude dag' minder zorgeloos dan altijd gedacht en dat is even slikken.

In Hollandse Zaken een discussie met onder anderen een 70-jarige man die drie keer in de week op de vuilniswagen rijdt om wat bij te verdienen en ouderen die zich verenigd hebben in het internetinitiatief ‘Verontruste Ouderen’.

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken staat voor live-televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond de liefde, opvoeding en relaties, maar ook de ondraaglijke kant van dementie en overbelaste mantelzorgers. Hollandse Zaken is een van de weinige televisieprogramma’s waar de gewone burger aan het woord komt. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.

MAX: Hollandse Zaken
Woensdag 15 juni, om 20.25 uur
Live bij MAX op NPO 2

www.hollandsezaken.tv
#HollandseZaken