Hilversum,
27
juni
2016
|
17:42
Europe/Amsterdam

Woensdag in Hollandse Zaken: Nooit meer uit de kinderen

29 juni

Aanstaande woensdag vanaf 20.25 uur in Hollandse Zaken van MAX op NPO 2: volwassen kinderen die een beroep doen op hun ouders. De ouders passen op de kleinkinderen, lenen hun kinderen geld en nemen ze in huis na een relatiebreuk of ontslag. Ouders van nu lijken nooit uit de kinderen te zijn.

Het is inmiddels een bekend straatbeeld. Opa’s en oma’s achter de kinderwagen of wachtend bij het schoolplein. In veel gezinnen is het, vanwege de kosten van de crèche, volstrekt vanzelfsprekend dat de grootouders de kleinkinderen opvangen. Soms zelfs vier dagen per week. Veel zeventigers geven aan dat dit een pittige opgave is.

Ook is het lastig nee zeggen tegen de zogeheten ‘boemerangkinderen’. Dit zijn vaak twintigers die - na op zichzelf te hebben gewoond – terug in het ouderlijk huis gaan wonen.

Vormen de twintigers en dertigers van nu een verwende, beschermd opgevoede generatie die te makkelijk leunt op de ouders? Of is het opbouwen van een eigen zelfstandig bestaan anno 2016 fors moeilijker geworden? En blijf je als ouders altijd verantwoordelijk voor je nakroost?

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken staat voor live-televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond de liefde, opvoeding en relaties, maar ook de ondraaglijke kant van dementie en overbelaste mantelzorgers. Hollandse Zaken is een van de weinige televisieprogramma’s waar de gewone burger aan het woord komt. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.

MAX: Hollandse Zaken
Woensdag 29 juni om 20.25 uur
Live bij MAX op NPO 2
www.hollandsezaken.tv
#HollandseZaken