Hilversum,
30
augustus
2016
|
11:44
Europe/Amsterdam

Woensdag in Hollandse Zaken: leuke oude dag

Woensdag 31 augustus

Aanstaande woensdag 31 augustus vanaf 21.10 uur in Hollandse Zaken van MAX op NPO 2: Een leuke oude dag moet je zelf regelen. Een stijgend aantal ouderen neemt het heft in eigen hand. Ze blijven werken, bouwen zelf met anderen een levensloopbestendig huis of doen vrijwilligerswerk. Want de tijd dat de overheid van wieg tot graf voor je zorgde, lijkt definitief voorbij. Wil je na je pensioen prettig leven? Onderneem zelf iets.

Veel ouderen hadden zich hun oude dag anders voorgesteld. Met een beter pensioen, lagere zorgkosten en meer zorg. Met het verzorgingshuis als vangnet. Minder eenzaamheid. En meer waardering uit de samenleving. Een samenleving die hen wegzet als ‘rupsjes nooitgenoeg’ die altijd maar klagen. Veel senioren gaan daarom de barricade op. Hun boosheid is ook hét thema van de verkiezingen volgend jaar.

In Hollandse Zaken het andere verhaal van Nederlandse 65-plussers.

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken staat voor live-televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond de liefde, opvoeding en relaties, maar ook de ondraaglijke kant van dementie en overbelaste mantelzorgers. Hollandse Zaken is een van de weinige televisieprogramma’s waar de gewone burger aan het woord komt. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.
Hollandse Zaken
woensdag 31 augustus om 21.10 uur
Live bij MAX op NPO 2
www.hollandsezaken.tv
#HollandseZaken