Hilversum,
08
augustus
2016
|
17:41
Europe/Amsterdam

Woensdag in Hollandse Zaken: lekker ongezond leven

Woensdag 10 augustus

Woensdag 10 augustus om 21.15 uur op NPO 2 bij MAX in Hollandse Zaken: Heeft een gezonde leefstijl zin?

Uit recent onderzoek van het Erasmus MC blijkt dat ouderen met overgewicht niet eerder dood gaan dan slanke senioren. Wat betekent die constatering voor de alom gepropageerde noodzaak van een gezond leven? Een manier van leven waarmee de mens de dood een paar stappen voor wil blijven. Wie níét zo gezond leeft, komt even ver. Zo blijkt nu.

Wat te doen? Weg met de peulvruchten, kokosolie, ongezouten noten, goji-bessen en liters water? En lekker genieten van het leven met dagelijks een glaasje en een hapje? Of toch veel bewegen en scherp letten op wat je eet? Want morgen verschijnt er vast weer een ander onderzoek waaruit blijkt: een gezonde levensstijl werkt levensverlengend.

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken staat voor live-televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond de liefde, opvoeding en relaties, maar ook de ondraaglijke kant van dementie en overbelaste mantelzorgers. Hollandse Zaken is een van de weinige televisieprogramma’s waar de gewone burger aan het woord komt. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.

Hollandse Zaken
Woensdag 10 augustus om 21.15 uur
Live bij MAX op NPO 2
www.hollandsezaken.tv
#HollandseZaken