Hilversum,
11
juli
2016
|
14:48
Europe/Amsterdam

Woensdag in Hollandse Zaken: De falende zorg aan dementerende ouderen

Waarom pikken we het nog?

Woensdag 13 juli vanaf 20.25 uur op NPO 2 in Hollandse Zaken van MAX: de zorg aan dementerende ouderen. Dit veelbesproken onderwerp is regelmatig negatief in het nieuws. Volgens de Inspectie voor de Volksgezondheid is bij bijna 50 grote instellingen de veiligheid van de bewoners in het geding.

De afgelopen jaren kwamen veel alarmerende berichten naar buiten over slechte zorg in verpleeghuizen. De bureaucratie en te weinig handen aan het bed zijn veelgenoemde oorzaken. En dan is er nog het management dat vooral goed voor zichzelf zorgt.

De verpleegkundigen en verzorgenden staan vaak voor de onmogelijke taak om voldoende tijd en aandacht te bieden aan de bewoners. Waarom pikken familieleden die falende verzorging van hun dierbaren? En waarom komt het personeel niet in opstand? Dit en meer woensdag in Hollandse Zaken.

Over Hollandse Zaken
Hollandse Zaken staat voor live-televisie over kwesties die verder gaan dan de actualiteit van de dag. Dilemma’s rond de liefde, opvoeding en relaties, maar ook de ondraaglijke kant van dementie en overbelaste mantelzorgers. Hollandse Zaken is een van de weinige televisieprogramma’s waar de gewone burger aan het woord komt. De ‘bestuurlijke elite’ schuift alleen bij noodzaak aan.

MAX: Hollandse Zaken
Woensdag 13 juli om 20.25 uur
Live bij MAX op NPO 2
www.hollandsezaken.tv
#HollandseZaken