Hilversum,
22
juni
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Witte anjers voor lezers van MAX Magazine

Hilversum, 22 juni 2015 – MAX Magazine verstrekt in de week van maandag 22 juni een witte anjer bij het magazine (nr.26) met daarbij de aanmoediging om de anjer in de week voor én op Nationale Veteranendag (27 juni 2015) te dragen als uiting van waardering en respect voor veteranen. In totaal worden meer dan 100.000 anjers verspreid in zowel abonnee- als losse verkoop.

In het nummer van MAX Magazine zijn daarnaast interviews te lezen met Fred Janssen, mede-initiatiefnemer van de witte anjer, en Louis Timmermans, voorzitter van de Stichting Anjerveteranendag.

Peter Contant, Hoofdredacteur MAX Magazine: “Wij dragen als magazine graag bij aan de traditie om militairen die zich in vredes- en in oorlogsmissies hebben ingezet te eren met het dragen van een witte anjer”.

Op zaterdag 27 juni worden de ruim 100.000 veteranen die ons land rijk is, met de Nationale Veteranendag bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede. Sinds 2005 geven wij in Nederland door het dragen van een witte anjer uiting aan onze waardering voor de veteranen. Traditioneel kan de anjerspeld vanaf één week voorafgaande aan de Veteranendag tot en met de Veteranendag worden gedragen. Een ander draagmoment is tijdens een regionale of lokale viering van Veteranendag buiten deze periode.

Dit initiatief is een samenwerking tussen MAX Magazine en de Stichting Anjerveteranendag.