Hilversum,
20
juni
2017
|
15:29
Europe/Amsterdam

Witte Anjers voor abonnees van MAX Magazine

In aanloop naar de Nederlandse Veteranendag, aankomende zaterdag 24 juni, ontvangen alle abonnees van MAX Magazine vandaag een Witte Anjer bij hun blad. De Witte Anjer is hét symbool voor respect voor Nederlandse Veteranen. In totaal werden circa 95.000 anjers meegestuurd bij het MAX Magazine.

Met het dragen van de Witte Anjer kunnen Nederlanders deze week tot en met aanstaande zaterdag 24 juni, op Nederlandse Veteranendag, respect tonen voor de vele veteranen die zich overal ter wereld hebben ingezet voor vrede en veiligheid.

De Witte Anjer is sinds 2005 een uiting van waardering voor Nederlandse Veteranen. Bij een oudere generatie is de Witte Anjer ook bekend, doordat wijlen prins Bernhard de gewoonte had om er een te dragen. Maar de anjer heeft ook een diepere betekenis. Over deze diepe historische achtergrond is te lezen in het vandaag uitgekomen MAX Magazine.

Peter Contant, hoofdredacteur MAX Magazine: “Het is nu voor de derde keer dat MAX Magazine de Witte Anjer in een hoge oplage verspreid onder onze aanhang. De lezers zijn erg betrokken bij het wel en wee van onze verteranen. Daarom staan we er in dit nummer uitvoerig bij stil.´

Jan Slagter, directeur Omroep MAX: “Op Nederlandse Veteranendag bedanken we onze veteranen voor hun inzet. Zij zijn de vrouwen en mannen die vochten voor vrijheid over de hele wereld. Dit is ontzettend belangrijk en daarom draag ik op de Nederlandse Veteranendag zelf ook een Witte Anjer.”

Mijn Missie op NPO 2 en Nederlandse Veteranendag op NPO Radio 5
Omroep MAX zendt op dit moment iedere zaterdag de serie Mijn Missie op NPO 2 uit. In de documentairereeks, gemaakt door oud-journaallezer Gijs Wanders, keert iedere aflevering een veteraan terug naar zijn of haar missiegebied. Ze gaan niet alleen: een huidige collega reist mee om te zien wat zij daar hebben meegemaakt.En ook op NPO Radio 5 is er aandacht voor onze veteranen.

Op zaterdag 24 juni verhuist de studio naar het Malieveld in Den Haag: hét centrum van Nederlandse Veteranendag. Tussen 10.00 en 18.00 uur kunt u luisteren naar sfeerverslagen, gasten en portretten. Onder anderen Tijd voor MAX Radio-presentator Henkjan Smits is vanaf het Malieveld te horen.