Hilversum,
14
juni
2021
|
15:39
Europe/Amsterdam

Witte anjers voor abonnees van MAX Magazine

Alle abonnees van MAX Magazine krijgen vanaf deze week een gratis witte anjer bij hun MAX Magazine. Dit ter gelegenheid van de Nederlandse Veteranendag, die op zaterdag 26 juni plaatsvindt. Vanwege de coronamaatregelen zal ook dit jaar een aangepast programma worden gehouden. In plaats van het defilé en een evenement op het Malieveld, worden de veteranen geëerd met een programma vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waarvan de NOS verslag doet. MAX zendt 4 juli het programma Ode aan onze Veteranen uit.

Hoofdredacteur MAX Magazine Peter Contant: "Traditiegetrouw krijgen ook dit jaar onze abonnees de witte anjer gratis geseald bij MAX Magazine. In het blad aandacht voor het bijzondere verhaal van het veteranenechtpaar Lyanne en Erik Paskamp voor wie een vredesmissie een 'hel op aarde' werd. Ook staan we stil bij de ode die Omroep MAX op televisie brengt aan onze veteranen.”

MAX-directeur Jan Slagter: “Veteranendag ziet er dit jaar opnieuw anders uit. Gelukkig kunnen mensen met deze witte anjer toch, weliswaar op afstand, hun waardering tonen voor alle veteranen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de vrede."

Over de Nederlandse Veteranendag
Op de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 26 juni worden veteranen bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede. Sinds 2005 geven wij in Nederland, door het dragen van een witte anjer, uiting aan onze waardering voor de veteranen. Traditioneel kan de anjerspeld vanaf één week voorafgaand aan de Veteranendag tot en met de Veteranendag worden gedragen. Een ander draagmoment is tijdens een regionale of lokale viering van Veteranendag buiten deze periode. De NOS zendt het programma over Veteranendag uit op zaterdag 26 juni, om 12.35 uur op NPO 2, vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Ode aan onze Veteranen
Ook MAX komt met een programma. Carrie ten Napel presenteert een muzikaal eerbetoon aan vijf Nederlandse veteranen, die extra in het zonnetje worden gezet. De odes worden gebracht door onder meer Marcel Veenendaal en de 3JS. Ode aan onze Veteranen is zondag 4 juli om 18.10 uur te zien bij MAX op NPO 1. Klik hier voor meer informatie.

Voor vragen kunt u contact opnemen met MAX Magazine via e-mail: info@maxmagazine.nl of telefonisch via 035-6775260.

Meer informatie over Ode aan onze Veteranen: Josse van Rhee, e-mailadres: josse.van.rhee@omroepmax.nl.