Hilversum,
18
april
2016
|
16:43
Europe/Amsterdam

Witte anjers bij MAX Magazine

Lezers van MAX Magazine krijgen in de week van maandag 25 april een gratis witte anjer. Deze wordt meegestuurd met een extra dik MAX Magazine voor abonnees én alle MAX-leden, met daarbij de aanmoediging om de anjer in de week voor én op Nationale Veteranendag (zaterdag 25 juni) te dragen. In totaal worden maar liefst 363.000 anjers verspreid.

In het MAX Magazine is onder andere een groot interview te lezen met Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei en worden de resultaten gepubliceerd van het MAX Opinie Panel over het belang van herdenken. Ook staat er een groot interview in met MAX-omroepdirecteur Jan Slagter en Louis Timmermans, voorzitter van de stichting Anjerveteranendag. Hierin geeft Timmermans aan dat “het goed is om je te realiseren dat wij onze vrijheid mede te danken hebben aan de mensen die we nu veteranen noemen. Zeker in deze tijd.”

Jan Slagter: “Ik vind dat alle Nederlanders een witte anjer zouden moeten dragen, als zeer terecht eerbetoon aan onze veteranen.”

Op Nationale Veteranendag worden de ruim 100.000 veteranen die ons land rijk is bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede. Sinds 2005 geven wij in Nederland door het dragen van een witte anjer uiting aan onze waardering voor de veteranen. Traditioneel kan de anjerspeld vanaf één week voorafgaande aan de Veteranendag tot en met de Veteranendag worden gedragen. Een ander draagmoment is tijdens een regionale of lokale viering van Veteranendag buiten deze periode.