Hilversum,
30
augustus
2018
|
07:08
Europe/Amsterdam

Winnaar van De Nieuwe Lekkerbek bekendgemaakt!

In de finale van De Nieuwe Lekkerbek die op woensdag 29 augsutus werd uitgezonden bij MAX op NPO 1, is bekendgemaakt dat Antoine met de lasagneschijf de De Nieuwe Lekkerbek heeft gewonnen.

De overgebleven 12 finalisten van De Nieuwe Lekkerbek maakten hun producten nog één keer klaar en kregen met hun eindpitch een laatste kans om de jury te overtuigen. De jury maakte een top drie op basis van de bekende criteria: originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. Naast Antoine bleven uiteindelijk Monique met de Citadelle en Yentl met de Waffeltjes over als de laatste drie finalisten.

Eindoordeel
De jury gaf individueel punten in de vorm van lekkerbekjes. Elk jurylid kan maximaal 5 lekkerbekjes geven en elke kandidaat kan maximaal 20 lekkerbekjes verdienen. Robert Kranenborg en Daan Faber gaven beiden 4 lekkerbekjes aan Antoine. Ellen Scholtens en Alain Caron gaven maar liefst 5 lekkerbekjes. De lasagneschijf won met 18 lekkerbekjes in totaal. ''Ieder land krijgt de lekkerbek die het verdient. En dit is zo'n product waarvan ik zeker weet dat mensen ervoor in de rij gaan staan,'' aldus Daan Faber tijdens de uitzending. Winnaar Antoine gaat naar huis met een startkapitaal van 10.000 euro waarmee hij zijn product verder kan ontwikkelen. De winst kwam voor hem als een grote verrassing: ''Geweldig, ik heb er geen woorden voor, het begon allemaal als ‘we doen even mee’ en toen stond ik ineens in de finale.'' Yentl is met 17 lekkerbekjes op de tweede plaats geëindigd en Monique met 14 lekkerbekjes op de derde plaats.

Over De Nieuwe Lekkerbek
In De Nieuwe Lekkerbek bereiden kandidaten hun innovatieve eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn Weerdenburg en André van Duin. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. De vakkundige jury bestaat uit Robert Kranenborg, Daan Faber, Ellen Scholtens en Alain Caron. Janny van der Heijden geeft uitleg over smaak(combinaties), producten en de geschiedenis van gerechten.

www.maxvandaag.nl/lekkerbek | facebook.nl/denieuwelekkerbekMAX | #denieuwelekkerbek

Foto's mogen enkel gebruikt worden in het kader van het MAX-programma De Nieuwe Lekkerbek onder vermelding van © MAX/Roland J. Reinders.