Hilversum,
26
januari
2018
|
13:55
Europe/Amsterdam

William Rutten, Alain Clark en Ron Boszhard te gast bij MAX op NPO Radio 5

Van zaterdag 27 januari tot en met vrijdag 2 februari ontvangen de MAX-programma’s op NPO Radio 5 bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen William Rutten, Alain Clark en Ron Boszhard komen langs.

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 uur tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Het weekend begint goed op NPO Radio 5. Jan Rietman blikt onder andere vooruit op de Grammy Awards, die zondag worden uitgereikt in New York. Ook de zoektocht naar nieuwe countrymuziek wordt voortgezet en Erik Mesie is te horen in Los Vast-live!

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur op NPO Radio 5
PicStory is het fotoboek van topfotograaf William Rutten. Hij heeft menig artiest uit binnen- en buitenland voor de camera gehad. Maandag 29 januari schuift William aan in TinekeShow.

Dinsdag 30 januari is Alain Clark te gast. De zanger, wiens liedjes ook op NPO Radio 5 regelmatig worden gedraaid, is sinds kort ook kinderboekschrijver. Alain schreef Kat en Vis, een verhaal geïnspireerd op de verhaaltjes die hij ’s avonds aan zijn zoontje Nilo vertelt.

Met Het Leontienhuis helpt oud-wielrenster Leontien van Moorsel mensen die last hebben van eetstoornissen. Maar dat is niet het enige waar Leontien zich mee bezighoudt. Woensdag 31 januari schuift ze aan in de studio van Tineke.

De kijkers van het televisieprogramma Wie is de Mol? zagen dat Ron Boszhard in de eerste aflevering werd weggestuurd. De presentator van het mateloos populaire Zappsport is vrijdag te gast bij Tineke.

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Ook De MAX! is van maandag tot en met vrijdag weer te horen. Dinsdag 30 januari zijn de Meisjes met de Wijsjes, vier zangeressen die het Nederlandse lied met een theatrale knipoog nieuw leven inblazen, te gast bij De MAX!. Ze toeren met hun show Tegeltjeswijsheid door het land en hebben vast een vierstemmig lied voor De MAX!.

Woensdag 31 januari zijn Willem Venema en Yaël Vinckx te gast. Yaël schreef het boek Volgens Willem, over poppromotor en ‘keizer van het popcircuit’ Willem Venema. Hij begon ooit met het regelen van een optreden van Herman Brood bij een Nijmeegse studentenvereniging, voor een paar tientjes.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
In All Mixed Up, the Challenge gaan Nederlandse artiesten en cabaretiers het podium op om geld op te halen voor onderzoek naar alzheimer. Tijdens de show bepaalt het publiek zelf wat het gaat zien en beleven. Door het uitdelen van ‘challenges’ worden de cabaretiers uitgedaagd om uit hun comfortzone te stappen en de wereld van verwarring en onwetendheid te ontdekken. Luisteraars van Je dag is goed kunnen kaarten winnen voor deze show door de artiesten mee te laten doen aan het MAX Geheugentrainer Boodschappenspel. Als een artiest genoeg boodschappen weet te onthouden, wint de deelnemende luisteraar een leuke avond uit. Onder anderen Karin Bloemen, Tineke Schouten en Berget Lewis nemen deel aan het spel.

Het Amstel Hotel in Amsterdam laat replica’s plaatsen van acht loodzware levensgrote leeuwen. In de Tweede Wereldoorlog stonden ze nog op het hotel, maar ineens waren ze weg. Niemand weet waarom, door wie en waar ze gebleven zijn. Zou het mysterie ooit worden opgelost? General Manager Anita Bos van het Amstel Hotel praat er maandagochtend over met Jeroen van Inkel.

En cabaretier Roel C. Verburg sluit de week weer af met een toepasselijk lied over het belangrijkste nieuws van de week. Dit doet hij door middel van een liveoptreden in de studio van NPO Radio 5.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX! en Ron’s RadioShow is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/Jedagisgoed.MAX | www.facebook.com/DeMAX.officieel | www.facebook.com/tinekeshow | www.maxvandaag.nl