Hilversum,
28
september
2018
|
16:43
Europe/Amsterdam

Willeke Alberti, My Baby en The Bluebirds op NPO Radio 5

Van zaterdag 29 september tot en met vrijdag 5 oktober staat er weer een hoop te gebeuren bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. 

Wekker-Wakker-Weekend! – Elke zaterdag van 06.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Zaterdag in Wekker-Wakker-Weekend! hoor je Willeke Alberti. Zij staat op de Nacht van de Poëzie in Utrecht en heeft het met Jan Rietman over de poëzie van het levenslied. Verder hoor je het beste uit Jans Los Vast-archief en de mooiste countrymuziek in Country Roads.

Je dag is goed – Elke werkdag van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Na het overlijden van Mies Bouwman in februari vroeg De Wereld Draait Door aan onder anderen kunstenares Marte Röling om een portret van Mies Bouwman te maken met als basis een kubus van 80 cm. De gemaakte kunstwerken vormen samen de Mies Totempaal. Die wordt in aanwezigheid van kinderen en kleinkinderen onthuld door Matthijs van Nieuwkerk. De Mies Totempaal is geïnspireerd op de rubriek De Totempaal in Mies haar eigen programma Mies en Scène. In het jaar 1969 vroeg Mies hierin aan zeven toen nog jonge en onbekende kunstenaars: maak van een kubus van 80x80x80 cm een kunstwerk. Jeroen belt met Marte Röling over dit portret.

Haandrikman! – Elke maandag t/m donderdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
In Haandrikman! bespreekt Bert Haandrikman van maandag tot en met donderdag het nieuws van de dag én hoort de luisteraar de beste muziek ooit gemaakt!

De MAX! – Elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5
Drie Nederlandse zangeressen bundelen hun krachten in het countrytrio The Bluebirds: Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise. Maandag 1 oktober staan ze op het kleinste podium van Hilversum: Club de MAX! van Manuëla Kemp en Henkjan Smits.

Op dinsdag 2 oktober is de band My Baby bij De MAX! Een Nederlandse band die zich moeilijk laat omschrijven. De woorden psychedelisch, magisch en hypnotiserend komen voorbij. Dat belooft wat!

TinekeShow – Elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
In TinekeShow kijkt Tineke zaterdag weer door haar roze bril naar de wereld om ons heen, bijgestaan door vaste gast Han Bosman en zangeres Annet Hesterman, één van de finalisten van The Voice Senior. En de volgende vrijdag is het feest met een optreden van Peter Beense én Tribute to the Cats Band.

Over MAX op NPO Radio 5
Met Je dag is goed, Wekker-Wakker-Weekend!, TinekeShow, De MAX! en het nieuwe programma van Bert Haandrikman is MAX volop aanwezig op NPO Radio 5. Dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

www.facebook.com/Jedagisgoed.MAX | www.facebook.com/DeMAX.radio | www.facebook.com/tinekeshow | www.facebook.com/HaandrikmanMAX | www.maxvandaag.nl