Hilversum,
07
november
2022
|
10:30
Europe/Amsterdam

Wie wint De Grote Kleine Treinencompetitie?

Na een spannende halve finale, waarbij team Groen de competitie moest verlaten is het aanstaande zaterdag tijd voor het slotstuk van De Grote Kleine Treinencompetitie. In de finale strijden team Oranje en team Blauw tegen elkaar. Wie worden de beste modelspoorbaan bouwers van Nederland?

Het wensenpakket van juryleden Evan Daes en Joyce van Diepen voor de finale is flink en de lat ligt hoog voor de twee teams. Het thema is ‘De vier jaargetijden’. De jury wil graag twintig zelfgemaakte bomen en in ieder seizoen iets feestelijks op de baan. Daarnaast willen ze ieder teamlid met een persoonlijk verhaal terug zien op de modelbaan.

Gastjurylid Wibi Soerjadi
Team Oranje en team Blauw hebben maar twee dagen om aan deze baan te werken dus schuift er een 6e bouwer aan bij beide teams. De derde dag worden alle vijf de banen aan elkaar geknoopt en rijdt de speciale Grote Kleine Treinencompetitie trein uiteindelijk door alle banen. De teams die zijn afgevallen komen kijken naar de eindresultaten en gastjurylid Wibi Soerjadi, zelf een verzamelaar van miniaturen, kijkt en beoordeelt mee. 

De Grote Kleine Treinencompetitie
Zaterdag 12 november
Om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Juryleden: Joyce van Diepen en Evan Daes

De afleveringen van De Grote Kleine Treinencompetitie zijn hier terug te kijken.

Facebook.com/OmroepMAX | Instagram.com/OmroepMAX_ Twitter.com/OmroepMAX | #kleinetreinen