Hilversum,
12
oktober
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel en voetbaltrainer Foeke Booy op De Perstribune van MAX 12-10-2014

10 oktober 2014 - Het Radio 1 media- en sportprogramma De Perstribune van MAX ontvangt op zondag 12 oktober programmamaker en wetenschapsjournalist Diederik Jekel en oud-voetballer en trainer van Go Ahead Eagles Foeke Booy.

Diederik Jekel rolde van de wetenschap de tv-wereld binnen en werd bij het grote publiek bekend als de ‘wetenschapsjongen’ in De Wereld Draait Door, waarin hij actuele zaken uit de wereld van de wetenschap uiteenzet. Sinds enige tijd is hij programmamaker bij het NTR wetenschapsprogramma De kennis van nu en voor dat programma stort hij zich nu op één van zijn grootste uitdagingen ooit: trainen voor de marathon van Amsterdam, volgende week zondag. Hij stelt zichzelf de vraag of de wetenschap hem bij deze (voor hem haast onmogelijke) uitdaging kan helpen.

Foeke Booy is sinds vorig seizoen trainer bij eredivisieclub Go Ahead Eagles. Vorige week won hij nog met 3-2 van zijn oude club FC Utrecht. Met die laatste club won hij als trainer twee keer de KNVB-beker en eenmaal de Johan Cruijff Schaal. Als voetballer won hij de meeste prijzen bij Club Brugge, waaronder twee landstitels. In Nederland speelde Booy onder meer bij SC Cambuur, FC Groningen, PEC Zwolle en FC Utrecht. Als trainer was hij ook onder andere werkzaam bij FC Utrecht en Sparta.  

Verder bespreekt tv-recensent Ron Vergouwen in zijn rubriek â€˜Kassie Kijken’ de voorbije tv-week en ‘Vliegende Keep’-verslaggever Jules van der Wardt is deze week op bezoek bij oud-turnster Ans van Gerwen. 

De presentatie is in handen van Govert van Brakel.

MAX
De Perstribune
Zondag 12 oktober 2014
Vanaf 12:15 uur op NPO Radio 1
www.deperstribune.nl