Hilversum,
04
september
2018
|
15:16
Europe/Amsterdam

Wesley Sneijder in nieuw MAX-programma Door Andere Ogen

Maandag 10 september om 20.25 uur op NPO 2

Vanaf maandag 10 september om 20.25 uur op NPO 2 zendt MAX wekelijks het nieuwe programma Door Andere Ogen uit. In de eerste aflevering de recordinternational die afscheid nam van Oranje: Wesley Sneijder. Onder meer zijn echtgenote Yolanthe, Kees Jansma en zijn ouders schetsen een intiem beeld van Sneijder.

In de week van 3 september neemt hij als recordinternational afscheid van Oranje: Wesley Sneijder. In Door Andere Ogen schetsen onder meer zijn ouders, echtgenote Yolanthe en goede vriend Kees Jansma een intiem beeld van Sneijder, “een man met een vernietigende kracht, binnen en buiten de krijtlijnen'', zoals Jansma hem typeert.

Zijn ouders vertellen uitvoerig over zijn jeugd in de Utrechtse volkswijk Ondiep, “een buurt waar zich veel narigheid afspeelde”. Hoe Wesley al op jonge leeftijd uit dankbaarheid hun auto en hun huis financierde en - zijn rijkdom ten spijt – zijn afkomst nooit verloochende.

Yolanthe Sneijder-Cabeau beschrijft hoe hij haar ooit veroverde in een urenlang telefoongesprek en pardoes zei: “Ik heb alles bereikt wat ik wilde. Ik heb jou op mijn zeventiende op televisie gezien en ik wil nu dat jij mijn vrouw wordt”. Volgens Yolanthe is dit typerend voor zijn ijzeren doorzettingsvermogen.

Die mentaliteit toonde Sneijder ook in zijn voetbalcarrière. Kees Jansma verhaalt hoe Wesley bij het WK van 2010 in de rust van Nederland-Brazilië – op verzoek van coach Bert van Marwijk – al zijn teamgenoten uitkafferde: “Jullie verkloten mijn hele toernooi”. En hoe Oranje na rust met twee doelpunten van Sneijder alsnog Brazilië uitschakelde. In Door Andere Ogen gaat het ook over de conflicten tussen Sneijder en Van Gaal, aan de vooravond van het WK van 2014. “Ik heb Wesley toen heel erg verdrietig gezien”, zegt Yolanthe. “Maar hij heeft zich teruggeknokt”.

Over Door Andere OgenDoor Andere Ogen is een actueel biografieënprogramma onder leiding van Fons de Poel. In dit MAX-programma worden de levens en carrières belicht van spraakmakende personen uit de werelden van o.a. sport, amusement, cultuur en politiek. Intimi, deskundigen, familieleden en andere betrokkenen voorzien de levensverhalen van duiding en zorgen voor originele invalshoeken en nieuwe perspectieven.

Fons de Poel (eindredacteur en producent Documare TV): “Wij zijn erg blij om voor MAX op primetime dit programma te mogen maken. Een combinatie van journalistieke nieuwsgierigheid met amusementswaarde; verhalen met impact, die tegelijkertijd speels aanvoelen. Dát is het DNA van Door Andere Ogen: een andere, meer verrassende kijk op belangrijke spelers in het nieuws. Een geweldige uitdaging voor ons.”

Door Andere Ogen - Wesley Sneijder (aflevering 1)
Vanaf maandag 10 september
Om 20.25 uur op NPO 2

#DoorAndereOgen | @MAXdocumentaire | facebook.com/MAXdocumentaires | www.MAXVandaag.nl