Hilversum,
25
oktober
2017
|
16:52
Europe/Amsterdam

Wekker-Wakker! in het teken van Duitse Muziek (‘Henkies’)

Vrijdag 27 oktober op NPO Radio 5

Vrijdag 27 oktober is het ‘Duitse Henkie-dag’ bij Wekker-Wakker!, een dag die volledig in het teken staat van verschillende soorten Duitse muziek. De studio verandert vrijdag in een heuse Deutsche Stube waar publiek welkom is. Manuëla en Henk presenteren voor de gelegenheid in gepaste kledij en ontvangen gasten als NOS-nieuwslezer Matijn Nijhuis en zangeres Ellen ten Damme. De uitzending is van 6.00 tot 10.00 uur te volgen op NPO Radio 5. Es wird supertoll!

Presentator Henk Mouwe is gek op Duitse muziek. Afgelopen weken hebben luisteraars hun favoriete Duitse plaat, 'een Henkie’, door kunnen geven. Dit heeft geresulteerd in een lange lijst met verschillende soorten Duitse muziek. Van alles komt voorbij. De lijst is vrijdagochtend te beluisteren op NPO Radio 5. Voor deze speciale uitzending verandert de studio in een Deutsche Stube, waar publiek welkom is om aan te schuiven aan lange tafels, te genieten van koffie met Apfelstrudel, een jodelworkshop te volgen bij de Schlager Schwestern én natuurlijk te genieten van Duitse muziek. De ochtend wordt gepresenteerd door Henk Mouwe en Manuëla Kemp, in respectievelijk lederhosen en dirndl kostuum.

Schrijver van het boek Es kommt wohl gut, Reinhard Wolff, komt praten over de grappigste ‘taalblünders’ die Nederlanders maken als ze Duits spreken en NOS-collega Matijn Nijhuis pikt uit zijn collectie ‘platen-van-artiesten-die-het-in-het-Duits-wilden-proberen’, de mooiste exemplaren. Ellen ten Damme ist zu Gast om enkele Duitse nummers live ten gehore te brengen. En vanuit zijn studio in Duitsland belt Dennie Christian ook even om bij het Duitse feestje aanwezig te kunnen zijn. Es wird supertoll!

Wekker-Wakker!
Vrijdag 27 oktober van 6.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5
Presentatie: Manuëla Kemp en Henk Mouwe
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/wekkerwakker | #wekkerwakker