19
augustus
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

We zijn er: Informatie aflevering 6 We zijn er Bijna!

We zijn er: Informatie aflevering 6 We zijn er Bijna!

Hilversum, 19 augustus 2015 – Maandag 24 augustus is om 21.25 uur alweer de laatste aflevering van We zijn er Bijna! te zien op NPO 1. De 43 Nederlandse kampeerders reizen door het vaste land van Griekenland met hun eigen caravan of camper langs historische hoogtepunten zoals de Akropolis en de wereldberoemde Meteora Kloosters.

De kampeergroep gaat de laatste week van hun vakantie in. Vanaf de camping aan zee reizen ze in groepsverband het binnenland in, met als bestemming: Kalambaka. Eenmaal op de camping worden de pootjes uitgedraaid aan de voet van indrukwekkende rotspilaren waar zeshonderd jaar geleden onder moeilijke omstandigheden kloosters zijn gebouwd. Deze Meteora Kloosters, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan, trekken iedere dag bezoekers vanuit de hele wereld die in de kloosters komen mediteren en bidden. Een bezoek aan deze kloosters ligt dus voor de hand en wordt door de deelnemers dan ook als een hoogtepunt van de reis beschouwd. Op verschillende smalle, hoge rotspilaren prijken de kloosters alsof ze uit de top van de rots gehouwen zijn. Nu loopt er een weg waar talloze toeristenbussen heen en weer rijden, maar in vroeger tijden leefden de monniken in volledige afzondering. Destijds was er slechts verkeer van goederen en personen mogelijk via mandjes en netten aan touwen – een feit dat onze reizigers natuurlijk zeer interessant vinden.

De laatste reisdag van de tocht door Griekenland brengt de groep naar de noordwestkust van het vasteland. Vlakbij de havenplaats Igoumenitsa gaan voor de laatste keer de luifels uit. Op de camping aan zee doet iedereen rustig aan en geniet iedereen nog even van de laatste vakantiedagen. Eén groot evenement staat nog wel op het programma: de finale van de jeu de boules competitie. Het wordt een strijd tussen twee vrouwen die door technisch begeleider Hermien Dommerholt aan een heuse urine dopingtest worden onderworpen. Wat zal hier uit gaan komen?

MAX: We zijn er Bijna!
Maandag 24 augustus
Om 21.25 uur op NPO 1
www.omroepmax.nl