Hilversum,
13
juli
2016
|
11:16
Europe/Amsterdam

We zijn er Bijna! informatie aflevering 4

maandag 25 juli

Maandag 25 juli zendt MAX om 21.25 uur op NPO 1 een nieuwe aflevering van We zijn er Bijna! uit. In dit zomerprogramma volgt Martine van Os een groep van 48 Nederlandse toeristen die met hun eigen camper of caravan van het noorden van Spanje naar het prachtige Portugal reist.

De groep verruilt de camping bij het kustplaatsje Nazaré voor een stadscamping aan de rand van Lissabon. Onderweg passeren ze Cabo da Roca, het westelijkste puntje van het Europese vasteland. Het is een toeristische trekpleister waar je een certificaat ontvangt, als bewijs dat je er bent geweest. Onderweg vertellen de technisch begeleiders Henk en Annie waarom ze al tientallen jaren meegaan op deze georganiseerde kampeerreizen.

De groep bezoekt onder leiding van een gids de oude volksbuurt Alfama in de Portugese hoofdstad Lissabon. Na drie dagen op de camping nabij Lissabon trekt de groep het binnenland in. Bij het stadje Alvito komen de reizigers terecht op een stille camping midden in de natuur. Voor een van de reizigers is het de perfecte plek om geluidsopnamen te maken van kwetterende vogels.

Interactieve kaart MAX Vandaag
Op MAX Vandaag kunnen kijkers virtueel meereizen met We zijn er Bijna!. Op de website is een interactieve kaart te vinden waarop precies te zien is waar de kampeerders zich op dat moment bevinden. Daarnaast kan men extra video’s van de reis bekijken en aanvullende informatie vinden over de culturele hoogtepunten.

We zijn er Bijna! Aflevering 4/5
Maandag 25 juli 2016 om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
www.maxvandaag.nl
www.facebook.com/MAX.wezijnerbijna
#WezijnerBijna