Hilversum,
24
juli
2019
|
09:07
Europe/Amsterdam

We zijn er Bijna! aflevering 5 en 6

Maandag 19 en 26 augustus

Op maandag 19 en 26 augustus zijn er om 21.25 uur op NPO 1 weer nieuwe afleveringen van We zijn er Bijna! te zien. Presentator Martine van Os trekt dit jaar met 35 kampeerders door de Balkan. De vakantiegangers reizen door de groene bergen van de Balkanlanden van camping naar camping. 

De kampeertocht begint in Zagreb in Kroatië en komt langs Sarajevo en Mostar in Bosnië-Herzegovina. Vervolgens trekt het gezelschap dwars door Montenegro en via Albanië reist de groep langs de Adriatische Kust terug naar Kroatië. Dit allemaal onder leiding van reisbegeleiders Willem en Petra. Zij zorgen er voor dat iedereen een plaats vindt op de camping, leiden de excursies in goede banen en springen in de bres als iemand ziek wordt of pech heeft.

Aflevering 5 – maandag 19 augustus, 21.25 uur, NPO 1

De groep staat op een camping in Buljarica, aan de Adriatische kust in Montenegro. Het is warm, 40 graden. Gelukkig geeft de zee op loopafstand verkoeling.

Via de baai van Kotor rijden de deelnemers weer een grens over naar de volgende kustplaats: Dubrovnik. Sinds deze Kroatische stad een prominente rol heeft in de serie Game of Thrones, zijn de toeristenaantallen enorm gestegen. Het is er druk en warm en daarom bezoekt de groep de stad pas aan het einde van de dag om ’s avonds als het afgekoeld is en de drommen toeristen zijn vertrokken, nog iets mee te krijgen van de oorspronkelijkheid van de stad.

De volgende bestemming ligt in Bosnië-Herzegovina. De groep verruilt de grote stadscamping aan zee voor een kleine familiecamping in de bergen bij Foca. De zonen van de eigenaar van de camping studeren voor arts, maar in de zomermaanden werken ze als ober, gids, kok en schoonmaker op de camping van hun ouders. Philip, één van de zonen leidt de groep met kleine busjes door het oerbos Perućica in het Nationaal Park Sutjeska. Op de hooggelegen weiden vol bloemen, is het heerlijk toeven.

Verder houden de reizigers een gezellige pannenkoekbakavond.

Aflevering 6 – maandag 26 augustus, 21.25 uur, NPO 1

De groep staat op de kleine familiecamping in Foca, een ruig, bergachtig gebied in Bosnië. De rivier de Tara is uitermate geschikt voor raften en de helft van de groep gaat dit avontuur aan. Op de camping krijgen ze helmen en zwemvesten aangereikt en na een korte uitleg wat te doen als je overboord valt, neemt de stroom van de rivier het over.

De tocht gaat verder en de volgende bestemming is een camping in de buurt van Mostar. De beroemde brug die in de oorlog werd verwoest, is weer opgebouwd en een toeristische trekpleister geworden. De temperaturen lopen steeds verder op tot bijna 40 graden en daarom is het dringen bij de buitendouche voor een beetje verkoeling.

Ondanks de hitte wordt de jeu de boules finale 2019 gespeeld. Vier kandidaten zijn nog in de race voor de titel: Marianne, Liesbeth, Kees en Piet. De toeschouwers moedigen hen, langs de kant onder parasolletjes, aan, maar de spelers moeten de zon trotseren.

De laatste reisdag is een lange tocht van meer dan 300 kilometer naar de Kroatische kustplaats Starigrad. Hier neemt de groep afscheid van elkaar.

We zijn er Bijna!Maandag 19 en 26 augustus
Om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAX.wezijnerbijna | #wezijnerbijna | @wezijnerbijna