Hilversum,
06
augustus
2021
|
11:51
Europe/Amsterdam

We zijn er Bijna! aflevering 5

Dinsdag 7 september

Dinsdag 7 september om 20.30 uur op NPO 1 zendt MAX aflevering vijf uit van We zijn er Bijna!. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland.

Dit jaar volgt Martine van Os een groep van 36 kampeerders die met eigen caravan of camper kriskras door Nederland trekt. De reizigers ontdekken in een tocht van dertig dagen al het moois in eigen land. Martine doet verslag van het wel en wee van de groep en natuurlijk gaat zij mee op de groepsexcursies.

Aflevering 5: dinsdag 7 september om 20.30 uur op NPO 1
De groep reist van Limburg naar Hilvarenbeek in Brbant. De camperbus van Ben en Nel is niet op tijd te repareren. Ze hebben op de camping in Helden in een huisje gezeten, weg van de groep. Maar nu kunnen de twee met een vervangende camper hun tocht weer oppakken en aansluiten bij de groep.
De groep verblijft op de camping bij de Beekse Bergen en dus staat er een safari op het programma. Vooral de nieuwsgierige giraffen zorgen voor hilariteit. Vanuit Hilvarenbeek gaat de groep op de fiets naar Tilburg voor een excursie in een bierbrouwerij. De quiz over bier na afloop van de excursie wordt verrassend gewonnen door één van de dames uit de groep, die nooit bier drinkt.
De reis gaat verder naar Hellevoetsluis en van daaruit staat er weer een excursie op het programma: varen over de Tweede Maasvlakte langs de immens grote containerschepen in de haven. Bijzonder is ook de beklimming naar het dak van Het Witte Huis, dat bekend staat als de eerste wolkenkrabber van Nederland. Het gebouw bleef als één van de weinige gebouwen gespaard bij het bombardement op de stad in de Tweede Wereldoorlog.

Over We zijn er Bijna!
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en wordt lief en leed met elkaar gedeeld.

We zijn er Bijna! (zes afleveringen)
Dinsdag 7 september
Om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
MAXVandaag.nl

Facebook.com/MAX.wezijnerbijna | #wezijnerbijna | @wezijnerbijna