Hilversum,
05
juli
2019
|
14:27
Europe/Amsterdam

We zijn er Bijna! aflevering 4 - Albanië

maandag 12 augustus

Op maandag 12 augustus om 21.25 uur op NPO 1 zendt MAX weer een gloednieuwe aflevering van We zijn er Bijna! uit. Presentator Martine van Os trekt dit jaar met 35 kampeerders door de Balkan. In vijf weken reizen de vakantiegangers door de groene bergen van de Balkanlanden van camping naar camping. Deze week verkent de groep Albanië.

De groep staat in het noorden van Albanië op een camping aan een groot meer, vlakbij de stad Shkodër. De reizigers bezoeken het Rozafa Kasteel, een Middeleeuwse burcht die door de eeuwen heen een belangrijke strategische functie heeft vervuld. Hans is hier in zijn element. Hij is van huis uit werktuigbouwkundig constructeur en na zijn pensioen verdiepte hij zich in het maken van 3D-animaties. Hij heeft zich gespecialiseerd in het tot leven brengen van oude ruïnes.Op het programma staat ook een tweedaagse wandelexcursie in de bergen voor de fitte deelnemers. De helft van de groep tekent daar op in. Het is een tocht van vier uur rijden naar het bergdorp Teth in de Albanese bergen, een woest en onherbergzaam gebied. De weg ernaartoe is ook ruig. Het gaat af en toe maar net goed op de niet-geasfalteerde bergweg zonder vangrails met diepe afgronden. Maar het dorp Teth is de barre tocht waard. Meteen na aankomst in het dorp vertrekt een groepje voor een stevige wandeling. Pas na uren, als het al begint te schemeren, komen ze als verzopen katten terug in de hut om de dag te eindigen met stoere verhalen bij een knapperend haardvuur. De Nederlandse kampeerders slapen voor één keer niet in hun eigen caravan, maar in een berghut waar het ’s nachts aardedonker wordt.

Over We zijn er Bijna!
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en leed met elkaar gedeeld.

We zijn er Bijna! aflevering 4
Maandag 12 augustus
Om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAX.wezijnerbijna | #wezijnerbijna | @wezijnerbijna