Hilversum,
20
juli
2021
|
10:53
Europe/Amsterdam

We zijn er Bijna! aflevering 3 & 4

Dinsdag 24 en 31 augustus

Dinsdag 24 en 31 augustus om 20.35 uur op NPO 1 zendt MAX aflevering 3 en 4 uit van We zijn er Bijna!. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland.

Dit jaar volgt Martine van Os een groep van 36 kampeerders die met eigen caravan of camper kriskras door Nederland trekt. De reizigers ontdekken in een tocht van dertig dagen al het moois in eigen land. Martine doet verslag van het wel en wee van de groep en natuurlijk gaat zij mee op de groepsexcursies.

Aflevering 3: dinsdag 24 augustus om 20.35 uur op NPO 1
Deze week een aflevering met veel excursies en verplaatsingen. De groep bezoekt het Space Expo Museum in Noordwijk waar de reizigers een spontane ontmoeting hebben met de weduwe van astronaut Wubbo Ockels. Nog dezelfde dag reist het gezelschap door naar Edam naar een camping aan het IJsselmeer. De groep gaat een dag varen met de Bounty, een tweemast zeilschip. Het ziet er eerst naar uit dat van zeilen niets terecht komt: het is drukkend warm en er staat geen zuchtje wind, maar als de wind even later toch komt opzetten beleeft de groep een ware zeilsensatie.

Van Edam trekken we verder naar Kootwijk op de Veluwe. Het reisleidersduo Jan en Lotty woont op een steenworp afstand van Kootwijk en in het dagelijks leven zijn zij gidsen van Staatsbosbeheer bij Radio Kootwijk. Zij geven hun groep een exclusieve rondleiding bij het voormalige zendstation. Bij Nel en Ben, de oudste deelnemers, komen herinneringen naar boven. Zij emigreerden op jonge leeftijd naar Australië waar ze in ‘the middle of nowhere’ werkten op een boerderij en alleen via radioverbinding contact met Nederland hadden.

Aflevering 4: dinsdag 31 augustus om 20.35 uur op NPO 1
De groep reist verder van de Veluwe naar Helden in het noorden van Limburg. Ben en Nel hebben flinke pech: hun zwarte camperbusje begeeft het onderweg en moet worden weggesleept naar de garage. De reparatie is niet eenvoudig en kost veel tijd. Even is er de angst dat de kampeertocht voortijdig stopt voor de oudste deelnemers, maar gelukkig zijn ze goed verzekerd en komt er een vervangende camper: een maatje groter dan hun kleine bus en dat is even wennen.

Het is ook wennen aan de weersverandering. Tot nu toe is het on-Hollands prachtig weer geweest, maar nu klettert dan toch de regen op de triplex-daken van de caravans. Het mag de pret niet drukken en tussen de buien door gaat het campingleven gewoon verder. In plaats van jeu de boules wordt er een nieuw spel geïntroduceerd: Molka, waarbij je niet met een bal, maar met een houten rol genummerde blokjes omver gooit. In Maastricht krijgen de vakantiegangers een workshop vlaaien bakken. En als de groep een excursie maakt naar een Zuid-Limburgse wijngaard komt, precies op tijd, de zon terug.

Over We zijn er Bijna!
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en wordt lief en leed met elkaar gedeeld.

We zijn er Bijna! (zes afleveringen)
Dinsdag 24 en 31 augustus 
Om 20.35 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
MAXVandaag.nl

Facebook.com/MAX.wezijnerbijna | #wezijnerbijna | @wezijnerbijna