Hilversum,
25
juni
2019
|
11:51
Europe/Amsterdam

We zijn er Bijna! aflevering 2 en 3

Maandag 29 juli en 5 augustus om 21.25 uur op NPO 1

Op maandag 29 juli en 5 augustus zijn er om 21.25 uur op NPO 1 weer nieuwe afleveringen van We zijn er Bijna! te zien. Presentator Martine van Os trekt dit jaar met 35 kampeerders door de Balkan. In vijf weken reizen de vakantiegangers door de groene bergen van de Balkanlanden van camping naar camping. 

De kampeertocht begint in Zagreb in Kroatië en komt langs Sarajevo en Mostar in Bosnië-Herzegovina. Vervolgens trekt het gezelschap dwars door Montenegro en via Albanië reist de groep langs de Adriatische Kust terug naar Kroatië. Dit allemaal onder leiding van reisbegeleiders Willem en Petra. Zij zorgen er voor dat iedereen een plaats vindt op de camping, leiden de excursies in goede banen en springen in de bres als iemand ziek wordt of pech heeft.

Aflevering 2 – maandag 29 juli om 21.25 uur op NPO 1
De groep staat op een stadscamping in Sarajevo. Er staat een bezoek aan het tunnelmuseum op het programma. Deze ondergrondse tunnel herinnert aan de oorlog begin jaren 90, toen de belangrijkste boulevard van de Bosnische hoofdstad een gevaarlijke route was. Een speciaal gegraven tunnel bood destijds uitkomst.

De reis gaat verder van Sarajevo naar Zlatibor in Servië, een tocht door de bergen met veel haarspeldbochten. Het gezelschap reist langs kleinschalige boerderijen waar nog veel handmatig wordt gewerkt. Vlakblij Zlatibor maakt de groep een tocht met een oude stoomtrein, die ooit werd gebruikt voor het vervoer van hout vanuit de bergen naar de hoofdstad. Ook maken de vakantiegangers een boottocht over de rivier de Drina onder het genot van een zelfgestookte pruimenlikeur van de kapitein.

Aflevering 3 – maandag 5 augustus om 21.25 uur op NPO 1
Vanuit Servië gaat de groep weer de grens over: naar Montenegro. Bij aankomst leren de reizigers de gastvrijheid van de Balkan kennen; er wacht een ontvangst met hapjes en drankjes. De volgende dag staat er een jeepexcursie naar een boerderij waar de tijd heeft stilgestaan op het programma. Het gras wordt hier nog met een zeis bewerkt.

De dag er op worden de caravanpootjes alweer opgedraaid om Montenegro nog verder te verkennen. De volgende camping ligt vlakbij het Durmitor Nationaal Park, een beschermd natuurgebied van 390 vierkante kilometer. Met kleine busjes maakt de groep een tocht dwars door het park. Ze rijden naar de hoogste toppen van de bergen, waar een onvermijdelijk sneeuwballengevecht ontstaat. Op de laatste dag van de derde aflevering is er tijd voor rust.

Over We zijn er Bijna!
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en leed met elkaar gedeeld.

We zijn er Bijna! aflevering 2 en 3
Maandag 29 juli & 5 augustus
Om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAX.wezijnerbijna | #wezijnerbijna | @wezijnerbijna