Hilversum,
06
juli
2021
|
14:45
Europe/Amsterdam

We zijn er Bijna! aflevering 2

Dinsdag 17 augustus om 20.30 uur op NPO 1 zendt MAX aflevering 2 uit van We zijn er Bijna!. De vakantiereizigers maken een tocht door Nederland.

Dit jaar volgt Martine van Os een groep van 36 kampeerders die met eigen caravan of camper kriskras door Nederland trekt. De reizigers ontdekken in een tocht van dertig dagen al het moois in eigen land. Martine doet verslag van het wel en wee van de groep en natuurlijk gaat zij mee op de groepsexcursies.

Aflevering 2: dinsdag 17 augustus om 20.30 uur op NPO 1
De groep gaat op excursie naar Vlieland, daar bezoeken ze het meest westelijke punt van het eiland. Hier is ook het uitgestrekte natuurgebied De Vliehors, een verbreed strand van ongeveer 24 vierkante kilometer. Door de omvang van deze zandvlakte wordt De Vliehors ook wel de Sahara van het Noorden genoemd.

De reizigers vervolgen hun vakantie naar Katwijk aan Zee. Daar staat een uitje op de planning: het bezoeken van de vuurtoren. De toren werd gebouwd als baken voor de vissers op de Noordzee. Gerrie woont in Hillegom, vlakbij Katwijk aan Zee. Er liggen veel jeugdherinneringen van haar op het strand van Katwijk. Horeca was er nog nauwelijks, dus ze herinnert zich vooral het zand tussen de broodjes en de warm geworden oranje limonade.

In Leiden maakt de groep een stadswandeling door het oude centrum langs Pieterskerk, Gravensteen en verstilde hofjes.

Over We zijn er Bijna!
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en wordt lief en leed met elkaar gedeeld.

We zijn er Bijna! (zes afleveringen)
Dinsdag 17 augustus 
Om 20.30 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
MAXVandaag.nl

Facebook.com/MAX.wezijnerbijna | #wezijnerbijna | @wezijnerbijna