Hilversum,
15
augustus
2018
|
10:58
Europe/Amsterdam

We zijn er Bijna! – informatie aflevering 6

Maandag 27 augustus

Op maandag 27 augustus om 21.25 uur op NPO 1 zendt MAX de laatste aflevering van dit seizoen van We zijn er Bijna! uit. Dit jaar reist presentatrice Martine van Os mee met een groep van 44 kampeerders tijdens hun reis naar de hak van de laars in Italië. Met caravan of camper maken ze een tocht van ruim vierduizend kilometer naar het zonnige zuiden.

De groep staat op een strandcamping in Baia Domizia. Vanuit de hak van de laars reizen ze weer noordwaarts. Er is een excursie naar Napels en de groep brengt een bezoek aan Ercolano. Net als Pompei is deze Romeinse stad in 79 na Christus door de uitbarsting van de Vesuvius verwoest. Vierduizend mensen woonden in deze havenstad en de meesten overleefden de vulkaanuitbarsting niet. Anders dan in Pompei is Ecolano niet verwoest door hete as en puimsteen, maar door een langzaam aanzwellende lavastroom. Hierdoor zijn de huizen beter bewaard gebleven dan in Pompei.

Een van de deelnemers van de kampeerreis - Ernst - is als archeologisch tekenaar betrokken geweest bij de opgravingen van Ercolano. Hij was er jaren geleden bij toen in deze oude havenstad de lijken werden gevonden van de inwoners die richting zee waren gevlucht, maar de hete lavastroom niet konden ontwijken.

In deze laatste aflevering vindt ook de jeu de boules-finale plaats, en zetten alle deelnemers zich in om op de bonte avond begeleiders Lut en Willy in het zonnetje te zetten.

Over We zijn er Bijna!
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en wordt leed met elkaar gedeeld.
 

www.facebook.com/MAX.wezijnerbijna| #wezijnerbijna | @wezijnerbijna

We zijn er Bijna!
Maandag 27 augustus
Om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van O
swww.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAX.wezijnerbij