Hilversum,
15
augustus
2018
|
10:53
Europe/Amsterdam

We zijn er Bijna! – informatie aflevering 5

maandag 20 augustus

Op maandag 20 augustus om 21.25 uur op NPO 1 zendt MAX een gloednieuwe aflevering van We zijn er Bijna! uit. Dit jaar reist presentatrice Martine van Os mee met een groep van 44 kampeerders tijdens hun reis naar de hak van de laars in Italië. Met caravan of camper maken ze een tocht van ruim vierduizend kilometer naar het zonnige zuiden.

De groep bezoekt de hoofdstad van Puglia: Bari. In de smalle straatjes zitten de vrouwen van Bari – net als hun moeders en grootmoeders dat deden – buiten voor de deur pasta te maken. De typische pasta van deze streek is Orecchiette, die de vrouwen van Bari volgens traditie buiten op straat maken. Vliegensvlug maken ze kleine oorschelpjes van de slierten pasta. Andere belangrijke bezienswaardigheid is de Sint Nicolaas Basiliek. Hier liggen de relieken van Sint Nicolaas. Zijn graf wordt door duizenden bedevaartgangers van verschillende religies bezocht. Sint Nicolaas is niet alleen voor Rooms-Katholieken, maar ook voor Orthodox-gelovigen een beschermheilige.

Dan volgt een reisdag. De groep trekt weer verder en reist van Monopoli nog zuidelijker de hak van de laars in, naar Gallipoli. De hak van de laars staat bekend om de eeuwenoude olijfgaarden, maar die staan er treurig en verdord bij. Al een aantal jaar teistert een bacterie de knoestige bomen en veel boomgaarden hebben deze bacterie-aanval niet overleefd. Voor de olijfboeren in Zuid-Italie is het een zware economische slag. Tien miljoen bomen zijn definitief verloren gegaan.

Over We zijn er Bijna!
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en wordt leed met elkaar gedeeld.

We zijn er Bijna!
Maandag 20 augustus
Om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAX.wezijnerbijna| #wezijnerbijna | @wezijnerbijna