Hilversum,
16
juli
2018
|
12:49
Europe/Amsterdam

We zijn er Bijna! – aflevering 3

Maandag 6 augustus

Op maandag 6 augustus om 21.25 uur op NPO 1 zendt MAX een gloednieuwe aflevering van We zijn er Bijna! uit. Dit jaar reist presentatrice Martine van Os mee met een groep van 44 kampeerders, tijdens hun reis naar de hak van de laars in Italië. Met caravan of camper maken ze een tocht van ruim vierduizend kilometer naar het zonnige zuiden.

De reizigers gaan op excursie naar het stadje Ascoli Piceno, hier bezoeken zij de kathedraal en dwalen door de smalle straten. De gids noemt de wandeling een ‘emotionele beleving’.Na een culturele dag reist de groep verder. Om de volgende camping te bereiken moeten de vakantiegangers een prachtige route door de bergen nemen. Reiziger Louise is jarig en dat wordt uitgebreid gevierd met een hapje, drankje én muziek!De groep bezoekt deze aflevering ook Monte Cassino, een klooster boven op een berg. Vanuit dit klooster wisten de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog de geallieerde troepen tegen te houden. Het klooster had een militair strategisch belangrijke functie: vanaf het klooster kon elke beweging in het dal in de gaten worden gehouden. Uiteindelijk hebben de Geallieerden de plek veroverd ten koste van vele mensenlevens. Het waren Poolse soldaten die een doorbraak wisten te forceren. Om hen te eren is er aan de voet van het klooster een Poolse militaire erebegraafplaats. De groep is er stil van.

De volgende dag geniet iedereen van een vrije dag. Een grote groep gaat de bergen in voor een wandeling, anderen blijven op de camping voor een rustige middag.

Na een vrije dag vertrekt de karavaan verder naar de Adriatische kust. Irene is niet gerust op de reisdag door bergachtige gebied. Zij heeft snel last van hoogtevrees en ziet als een berg op tegen deze bergetappe. Gelukkig komt iedereen zonder problemen op de camping aan. Daar gaat het toch nog mis. De camping heeft kleine staanplaatsen en voor grote Hollandse caravans is dat lastig manoeuvreren. Een grote boom wordt even over het hoofd gezien en maakt schade aan de caravan van Fred en Nele.

Over We zijn er Bijna!
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en leed met elkaar gedeeld.

We zijn er Bijna!
Maandag 6 augustus
Om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van O
swww.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAX.wezijnerbijna| #wezijnerbijna | @wezijnerbijna