Hilversum,
09
juli
2018
|
09:36
Europe/Amsterdam

We zijn er Bijna! – aflevering 2

Op maandag 30 juli om 21.25 uur op NPO 1 zendt MAX een gloednieuwe aflevering van We zijn er Bijna! uit. Dit jaar reist presentatrice Martine van Os mee met een groep van 44 kampeerders, tijdens hun reis naar de hak van de laars in Italië. Met caravan of camper maken ze een tocht van ruim vierduizend kilometer naar het zonnige zuiden.

De dag begint vol hectiek voor de groep in Italië. Er is een wielerwedstrijd gaande en het parcours ligt precies op de route van de kampeergroep. De coureurs trekken zich minder van de caravanrijders aan dan andersom.

Na de tocht van bijna 230 kilometer arriveert de groep op de camping in de bergen en staat er een excursie op het programma naar het stadje Spoleto, bekend om een imposant aquaduct uit de 14e eeuw.

De volgende dag genieten de kampeerders van een vrije dag. De dag begint muzikaal voor Joke en Ernst. De twee hebben verschillende instrumenten meegenomen want ze maken graag samen muziek. Ria en Ger bezoeken op hun vrije dag het dorp Visso, vlakbij de camping. Dit dorp werd, net als de rest van Umbrie, in 2016 zwaar getroffen door een aardbeving. Dit dorp ligt nog steeds in puin en het leger is met graafmachines het puin aan het opruimen. Visso lijkt een spookstad. De bewoners wonen in containers aan de rand van het dorp. Ria en Ger hebben in Limburg ooit ook een aardbeving meegemaakt. Vooral het enge geluid van de rommelende aarde is hen bijgebleven.

De groep vervolgt hun reis de volgende dag naar een grote strandcamping aan de Adriatische kust. Een enkeling waagt zich al in het zeewater. En zoals altijd aan het eind van een reisdag wordt er naar hartenlust een potje jeu de boules gespeeld.

Na een nacht op de nieuwe camping, doen de reizigers het een dagje rustig aan. Er is een kledingmarkt in Giulianova, een paar kilometer verderop. Terwijl Oda op jacht gaat naar koopjes, vertelt Friso over zijn verleden in de mode-industrie. Omdat hij vroeger na zijn schooltijd niet wist wat hij wilde worden, maar graag talen wilde leren spreken, is hij gaan werken voor een Italiaans modehuis dat hem als verkoper van chique pakken in verschillende landen bracht. De mode die voor één euro op de markt wordt verkocht, kan hem niet bekoren.

Over We zijn er Bijna!
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en leed met elkaar gedeeld.

We zijn er Bijna!
Maandag 30 juli
Om 21.25 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os
www.maxvandaag.nl

www.facebook.com/MAX.wezijnerbijna| #wezijnerbijna | @wezijnerbijna