Hilversum,
03
november
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Warm de winter in met MAX

Warm de winter in met MAX

Hilversum, 3 november 2015 – Zojuist heeft MAX op Paleis Soestdijk zijn winter- en voorjaarsprogrammering bekendgemaakt. 

Eén van de hoogtepunten de komende periode is Nooit Meer Alleen. In deze zorgvuldig gemaakte MAX-productie volgt Martine van Os een jaar lang vijf eenzame ouderen die de strijd tegen het alleen-zijn aangaan. Tini, Lydia, To, Henk en Koos worden op de voet gevolgd en proberen hun leven weer glans te geven, mét of zonder mensen om hen heen. Martine van Os: “De eerste keer dat we onze hoofdpersonen bij hen thuis filmden, was tijdens de kerstdagen vorig jaar. Lydia, onze jongste deelnemer van 56 jaar, vierde toen Eerste Kerstdag met allemaal onbekenden in een feestelijk aangeklede sportkantine. Dat was voor haar een beladen moment: om je op te geven voor een kerstdiner voor eenzamen.” Nooit Meer Alleen is vanaf 30 november elke maandag en dinsdag te zien op NPO 1.

Bakkermakkers opgelet! Met de feestdagen komt Heel Holland Bakt terug met een kersteditie op NPO 1: Heel Holland Bakt Kerst. Op woensdag 16, 23 en 30 december strijden de nummers twee, drie en vier uit de afgelopen drie seizoenen van het programma tegen elkaar om de titel ‘Beste Kerstbakker van Nederland’. Wie verovert de harten van de juryleden deze keer?

MAX zit ook niet stil tijdens de feestdagen: op 20 december is de tv-première van de film FINN te zien op NPO Zapp. Finn (Mels van der Hoeven) woont met zijn vader (Daan Schuurmans) op het platteland en zit op voetbal. Hij zou echter veel liever muziek maken, maar dat wil zijn vader niet. Als Finn vervolgens een oude man (Jan Declair) ontmoet die prachtig viool speelt, verandert zijn leven compleet…

Een andere film die tijdens de feestdagen zijn tv-première bij MAX beleeft, is Toen was geluk heel gewoon. De film, met Gerard Cox, Joke Bruijs en Sjoerd Pleijsier in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van de Rotterdamse buschauffeur Jaap Kooiman en zijn vrouw Nel. Het is 1974 en het Nederlands voetbalelftal heeft net de WK-finale verloren van aartsrivaal West-Duitsland. Deze komische, spannende en ontroerende film voor de hele familie wordt uitgezonden op 18 december op NPO 1.

In een fascinerend drieluik, uitgezonden op 28, 29 en 30 december op NPO 2 neemt Joanna Lumley de kijker mee op haar reis van Hong Kong naar Moskou in Joanna Lumley’s Trans-Siberian Adventure. Via China en Mongolië reist Joanna door maar liefst zeven tijdzones en dompelt zich onder in de verschillende culturen waarmee ze in aanraking komt. Deze special mag je niet missen!

MAX sluit het jaar af met de Tijd voor MAX Oudejaarsshow op NPO 2. Martine van Os en Sybrand Niessen nemen het afgelopen jaar door samen met bekende gasten. Hoe zag 2015 er ook weer uit en wat kunnen we verwachten in 2016?

MAX luidt het nieuwe jaar op een spectaculaire manier in met nieuwe seizoenen van zowel Dokter Deen (vanaf 4 januari) en Heer & Meester (vanaf 28 januari) op NPO 1. In Dokter Deen kruipt Monique van de Ven wederom in de huid van bevlogen huisarts Maria Deen, die lastige keuzes moet maken betreffende haar privéleven. Verder worden er nieuwe personages aan het verhaal toegevoegd, die vertolkt zullen worden door Abbey Hoes en Bram van der Vlugt. Ook in Heer & Meester maakt een nieuw hoofdpersonage haar opwachting, die gespeeld zal worden door Sophie van Winden. Het verhaal van Valentijn Rixtus Bentinck, vertolkt door Daan Schuurmans, gaat verder waar de bloedstollende seizoensfinale ophield. Is de vrouw die het graf van Valentijn bezocht daadwerkelijk zijn moeder? En welke nieuwe zaken liggen klaar om opgelost te worden? Mis de MAX-dramaseries niet!

En een verhuisbericht: vanaf januari 2016 verhuizen Tijd voor MAX en Hallo Nederland naar NPO 1. Met een nieuw adres, een nieuw tijdstip en een nieuw decor, maar met dezelfde vertrouwde gezichten.

Verderop in 2016 blijft MAX de kijker overladen met heerlijke programma’s. Zo is Nederlands’ leukste wijnboer Ilja Gort in het voorjaar terug op NPO 2 met een nieuw seizoen van Gort à la Carte. Hij neemt de kijker wederom mee op een culinaire ontdekkingstocht door Frankrijk, waarbij van zowel ratatouille als varkensoren en slakken gesmuld wordt.

Vanaf 15 februari op NPO 1 gaat Sybrand Niessen in Droomhuis Gezocht weer met verschillende stellen op zoek naar hun droomhuis in binnen- én buitenland. In dit zevende seizoen wordt onder andere aan Italië, Suriname, Portugal, Curaçao, Frankrijk, Zwitserland en Ierland een bezoekje gebracht.

Verder is dit voorjaar Bed & Breakfast weer op NPO 1 te vinden. Drie stellen logeren allemaal één nacht in elkaars Bed & Breakfast. Ieder vaasje, gordijntje en bed wordt aan een grondige keuring onderworpen.

En Erica Terpstra is bijna ‘fit for travel’! MAX maakt graag in het nieuwe jaar weer een programma met de leukste reisleidster van Nederland.

Per januari krijgt Tijd voor MAX er een radiobroertje bij: Tijd voor MAX Radio. Elke werkdag wordt op NPO Radio 5 met mooie muziek en goede gesprekken aangehaakt op het gevoel van de dag. De presentatie is in handen van Elles de Bruin en Margreet Reijntjes, die samen met een mannelijke presentator – die nog bekendgemaakt zal worden – het nieuwe programma voor hun rekening nemen.

Ook de vertrouwde radioprogramma’s ontbreken niet. De Perstribune op NPO Radio 1 is elke zondag van de partij. Govert van Brakel kijkt terug op de afgelopen media- en sportweek en vooruit op wat komen gaat. Nieuw is dat Elles de Bruin en Margreet Reijntjes per januari om de week aanschuiven als co-presentator. Ook is Nachtzuster nog steeds te beluisteren op NPO Radio 1. Astrid de Jong beantwoordt hier de vragen van luisteraars. Welke leuke, maar prangende vragen zullen voorbij komen?

In het NPO Radio 4-programma MAX Avondconcert zijn elke zondag tot en met donderdag de mooiste klassieke concerten te beluisteren, zowel van Nederlandse als internationale concertpodia. De presentatie is in handen van Wouter Pleijsier en Christiaan Kuyvenhoven. Ook kunnen luisteraars aan hun klassieke trekken komen met het NPO Radio 4-programma Muziekwijzer. Edwin Rutten en Mieke van der Weij gaan hierin op ontdekkingstocht door de klassieke muziek.

Elke werkdag neemt Tineke de Nooij de luisteraar in het NPO Radio 5-programma TinekeShow mee langs de muziek van toen en nu. Ook in Wekker-Wakker! staan presentatoren Henk Mouwe, Manuëla Kemp en Jan Rietman op NPO Radio 5 klaar met heerlijke muziek en veel actualiteit. Op dezelfde zender verblijdt Ron Brandsteder zijn luisteraars in Ron’s RadioShow met goede muziek, leuke spelletjes en een gezonde dosis humor.

Jazzliefhebbers Edwin Rutten en Tuffie Vos presenteren op zaterdag- en zondagochtend Jazz in the Morning. Zoals het er nu naar uitziet valt per 1 januari het doek voor NPO Radio 6. Helaas betekent dit tevens het einde van Jazz in the Morning. Geniet tot die tijd dus nog even van de heerlijkste jazzplaten!
 

Klik hier voor de eerste beelden en de persmap.