Hilversum,
24
oktober
2019
|
09:15
Europe/Amsterdam

Vrijdag in Meldpunt: zorgen om dreigende pensioenkortingen

Vrijdag 25 oktober rond 19.00 op NPO 2

Door de strenge rekenregels van de overheid lijken de pensioensfondsen er slecht voor te staan. Zo slecht dat volgend jaar pensioenkortingen dreigen. Zowel gepensioneerden als werkenden maken zich hierover grote zorgen. Het is te zien in Meldpunt vrijdag 25 oktober rond 19.00 uur bij MAX op NPO 2.

Dick en Marianne Steenstra ontvangen naast AOW een bescheiden pensioen van pensioenfonds PME. Twee keer werd hun pensioen al gekort en jarenlang steeg hun aanvullend pensioen niet mee met de prijzen. Zoals hun huur of de oplopende zorgkosten voor mevrouw Steenstra. De auto laten ze staan en in de supermarkt zoeken ze vooral de aanbiedingen. Hun pensioenfonds staat er slecht voor. De familie Steenstra vreest een verder achteruitgang van hun inkomen.In Meldpunt vier portretten van werkenden en gepensioneerden, waarvan sommigen wel prima kunnen rondkomen, maar ronduit boos zijn op de in hun ogen onterechte kortingen.

MAX Ombudsman Rogier de Haan legt uit waarom MAX zich aansluit bij het manifest 'Kom in actie voor uw pensioen!'. Pensioenfondsen maken decennialang rendementen die gemiddeld tussen de 6 en 7 procent liggen. Maar bij het berekenen van de dekkingsgraad moeten ze doen alsof ze amper 0,5 procent rendement halen.De ondertekenaars eisen dat een hogere rekenrente wordt toegepast waardoor de dekkingsgraden stijgen en dreigende pensioenkortingen van tafel gaan.

In de studio reageren pensioenbestuurder van PMT Gerard Roest en FD-journalist Martine Wolzak.

MAX: Meldpunt
Vrijdag 25 oktober rond 19.00 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxmeldpunt.nl | meldpunt@omroepmax.nl

www.facebook.com/MAXMELDPUNT | www.twitter.com/MAXMELDPUNT | @MAXMeldpunt | #MAXMeldpunt