Hilversum,
09
oktober
2019
|
14:13
Europe/Amsterdam

Vrijdag in Meldpunt: wel of niet de griepprik halen?

Vrijdag 11 oktober om 19.00 uur op NPO 2

Wat begint als een onschuldig griepje, kost Tobias Schmitz (55) bijna het leven. Hij raakt in coma, maar redt het ternauwernood. Moeten we niet allemaal aan de griepprik? Of is dat overdreven? Het is te zien in Meldpunt vrijdag 11 oktober om 19.00 uur bij MAX op NPO 2.

Herfst 2017. Tobias Schmitz, een fitte vijftiger, loopt griep op. Eerst lijkt het onschuldig, maar de dagen erna gaat hij hard achteruit. De koorts loopt op tot 42 graden. Als zijn longen slechter gaan werken, spoedt een ambulance hem naar het ziekenhuis. Hij belandt op de intensive care en zakt weg in een coma. Tobias hangt aan allerlei ondersteunende apparaten. Alleen zijn hart werkt nog zelfstandig. Pas na twee maanden wordt hij wakker en gaat zijn toestand geleidelijk verder vooruit. Tobias is door het oog van de naald gekropen. Vorig jaar overleefden circa 3000 Nederlanders de griep niet.

De vraag is: moeten alle Nederlanders aan de griepprik? Of is dat overdreven? Zijn die griepprikken wel veilig? En moet er geen verplichting komen voor zorgpersoneel? Griepexpert en huisarts Ted van Essen geeft antwoord.

En verder: wellicht wordt uw oude beeldbuistelevisie toch nog wat geld waard. Consumenten betaalden tussen 1996 tussen 2006 ongeveer 10 procent te veel omdat tv-fabrikanten destijds met verboden afspraken de verkoopprijzen hoog hielden. De Consumentenbond bereidt samen met ConsumentenClaim een rechtszaak voor om consumenten te compenseren voor het teveel betaalde geld. Toelichting komt van Elsbeth Roos van ConsumentenClaim.

En MAX Ombudsman Jeanine Janssen staat verzekerden van Yarden bij, die bang zijn dat hun uitvaartpolis in waarde achteruit holt. Moeten zij zich bijverzekeren voor hun uitvaart?

MAX: Meldpunt
Vrijdag 11 oktober om 19.00 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxmeldpunt.nl | meldpunt@omroepmax.nl

www.facebook.com/MAXMELDPUNT | www.twitter.com/MAXMELDPUNT | @MAXMeldpunt | #MAXMeldpunt