Hilversum,
09
mei
2019
|
15:18
Europe/Amsterdam

Vrijdag in Meldpunt: rekenfouten van pensioenfondsen

Vrijdag 10 mei om 19.10 uur op NPO 2

Bij de berekening van de miljoenen Nederlandse pensioenen gaat soms iets fout, waardoor gepensioneerden te veel of te weinig pensioen krijgen. Wanneer en waarom gaat het mis? Meldpunt besteedt hier in een pensioenspecial aandacht aan op vrijdag 10 mei om 19.10 uur op NPO 2.

De afgelopen maanden liet Meldpunt diverse voorbeelden zien van gepensioneerden die geld moeten terugbetalen aan pensioenfonds ABP omdat zij door een fout jarenlang te veel hadden gekregen. Deze week een omgekeerd voorbeeld van ABP-deelnemer Ruud Schouten. Hij en zijn vrouw, ook ABP-deelnemer, blijken de afgelopen tien jaar te weinig pensioen te hebben ontvangen. Twee weken geleden ontvingen zij een nabetaling van 25.000 euro. Deze zaak blijkt niet op zichzelf te staan: ABP heeft geconstateerd dat 3.300 echtparen mogelijk te weinig pensioen ontvangen. Hoe weten pensioendeelnemers nu zeker of hun pensioen klopt? ABP-directeur Nicole Beuken geeft in de studio toelichting.

Verder in Meldpunt:
Gerrie Oerlemans uit Woubrugge maakt aanspraak op het nabestaandenpensioen van haar overleden ex-man, maar het pensioenfonds van KLM wil dat niet verstrekken omdat mevrouw na haar scheiding is hertrouwd. Mag een pensioenfonds deze regel wel hanteren? In de uitzending is ook aandacht voor het vergeten pensioen van de vader van Peter Hagenstein. Na diens overlijden ontdekte zijn zoon een pensioen van Pensioenfonds Koopvaardij dat nooit was uitgekeerd, terwijl meneer Hagenstein toch makkelijk vindbaar was. Waarom keerde dit pensioenfonds nooit uit? En kan Peter als erfgenaam nog aanspraak maken op het pensioen van zijn vader? De MAX Ombudsman nam contact op met het pensioenfonds en vertelt erover in Meldpunt.

MAX Meldpunt
Vrijdag 10 mei om 19.10 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxmeldpunt.nl | meldpunt@omroepmax.nl

Facebook.com/MAXmeldpunt | Twitter.com/MAXmeldpunt | @MAXMeldpunt | #MAXMeldpunt