Hilversum,
21
maart
2019
|
10:30
Europe/Amsterdam

Vrijdag in Meldpunt: Pas op met overstap naar goedkopere energiemaatschappij

Overstappen van energieleverancier klinkt voordelig, maar is dat lang niet altijd. Helemaal niet als het energiebedrijf daarna failliet gaat. MAX Ombudsman Jeanine Janssen pleit voor een garantiefonds om gedupeerden schadeloos te stellen bij zo’n faillissement. In Meldpunt op vrijdag 22 maart om 19.10 uur bij MAX op NPO 2.

Uit een enquête onder 2000 mensen uit het MAX Opiniepanel blijkt dat 35 procent af en toe overstapt van energieleverancier. En 9 procent doet dit zelfs elk jaar. De belangrijkste reden (85 procent) om over te stappen is de lagere prijs. Wat vaak vergeten wordt is bij de overstap te kijken hoe het energiebedrijf er financieel voor staat.

Binnen een half jaar tijd zijn twee energiemaatschappijen failliet gegaan. Het gevolg? Duizenden klanten van Robin Energie en EnergieFlex kunnen hoogstwaarschijnlijk fluiten naar hun te veel betaalde voorschotten. Worden consumenten wel voldoende beschermd als stroom- en gasbedrijven failliet gaan? En is het niet veel te makkelijk om vandaag de dag een energiebedrijf te starten? MAX Ombudsman Jeanine Janssen wil dat er een garantiefonds voor de energiebranche komt, zodat klanten in elk geval altijd hun te veel betaalde voorschotten terugkrijgen.

Verder in Meldpunt:
Nederland moet elektrisch gaan rijden om naar een duurzame mobiliteit te gaan. Maar de meerderheid koopt nog altijd de vervuilende brandstofauto, vooral omdat de aanschafprijs hoog is. Autobezitters die nu al elektrisch rijden zijn enthousiast over de auto zelf, al hebben ze ook dagelijks zorgen over het vinden van een beschikbare laadpaal. Marco van Eenennaam van de ANWB vertelt waar we staan met de electric vehicle. Jurjen de Jong van de vereniging van laadpaalexploitanten eViolin geeft antwoord op de vraag of Nederland wel is voorbereid op een sterkte toename van elektrische auto’s.

MAX: Meldpunt
Vrijdag 22 maart om 19.10 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxmeldpunt.nl | meldpunt@omroepmax.nl 

facebook.com/MAXMeldpunt | twitter.com/MAXMeldpunt | @MAXMeldpunt | #MAXMeldpunt