Hilversum,
31
oktober
2019
|
09:46
Europe/Amsterdam

Vrijdag in Meldpunt: klachten over ondoorzichtige uitvaartkosten van Monuta

Vrijdag 1 november om 19.00 uur op NPO 2

Hoe kan het dat basale uitvaarten bij Monuta vele duizenden euro’s moeten kosten? Wie om een specificatie van de rekening vraagt, krijgt niet altijd antwoord of een verklaring over de hoogte van de kosten. Het is te zien in Meldpunt op vrijdag 1 november rond 19.00 uur bij MAX op NPO 2.

Eliot Schuchart verliest zijn tweelingbroer Alistair die geen uitvaartpolis had en geen spaartegoed om zijn uitvaart van te betalen. Eliot besluit zelf die kosten te dragen en wil een sobere, maar waardige uitvaart voor zijn broer. Als uitvaartbedrijf Monuta een offerte van 5000 euro stuurt naar meneer Schuchart besluit hij, vanwege die hoge prijs, er vanaf te zien. Maar aangezien Monuta het lichaam van zijn broer al heeft vervoerd van het ziekenhuis naar een eigen koelcel, moet meneer Schuchart 3400 euro betalen. Dat weigert hij, waarop Monuta het lichaam gijzelt.

Meldpunt spreekt diverse ontevreden klanten van uitvaartbedrijven en oud-medewerkers van uitvaartbedrijven die vertellen dat kosten onnodig worden opgevoerd. Zoals Dennis Kremer die voor Monuta werkte. Hij werd aangespoord om de duurdere kisten te verkopen en moest soms vervoerskosten in rekening brengen die helemaal niet gemaakt waren.

In de studio reageren MAX Ombudsman Jeanine Janssen en uitvaartondernemer Harry Haandrikman van EerlijkeUitvaarten.nl

MAX Ombudsman Jeanine Janssen maakt zich ook sterk voor Jos Artz, die gedupeerd is tijdens een vliegreis. Hij boekt in het voorjaar twee tickets via de website Supersaver.nl bij vliegmaatschappij SunExpress. Als de vertrektijd tot twee keer toe wijzigt, annuleert Jos Artz de vlucht. SunExpress belooft dat meneer zijn geld terugkrijgt. Maar na maanden wachten is nog geen cent overgemaakt. Jeanine Janssen haalt verhaal.

MAX: Meldpunt
Vrijdag 1 november om 19.00 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxmeldpunt.nl | meldpunt@omroepmax.nl

facebook.com/MAXMELDPUNT | twitter.com/MAXMELDPUNT | @MAXMeldpunt | #MAXMeldpunt