Hilversum,
27
november
2019
|
14:40
Europe/Amsterdam

Vrijdag in Meldpunt: In horrorhotel na vluchtvertraging

Vrijdag 29 november om 19.05 uur

Een groep vakantiegangers met kinderen is afgelopen zomer door reisorganisatie TUI Nederland ondergebracht in een verwaarloosde verslavingskliniek in Turkije. Dat gebeurde bij een vluchtvertraging op de terugweg. Het onderkomen was een horrorhotel met bloed op de deurposten, schimmel op de muren en bruin water uit de kranen. Wat mag je als reiziger verwachten van een vervangende accommodatie? Het is te zien in Meldpunt op vrijdag 29 november om 19.05 uur bij MAX op NPO 2.

De familie De Goeij vertelt in Meldpunt dat hun vakantie in het Turkse Lara aanvankelijk uitstekend verloopt, maar in duigen valt op de terugweg. Hun vliegtuig vertrekt een dag later dan gepland. Reisorganisatie TUI biedt de groep een vervangende accommodatie aan, maar deze blijkt een verwaarloosde kliniek voor verslaafden te zijn. Ze brengen een angstige nacht door in de lobby van de accommodatie. TUI biedt een vergoeding van 150 euro aan voor de vervelende ervaring. Is deze vergoeding hoog genoeg? En wat mag een vakantieganger verwachten van vervangende accommodatie? MAX Ombudsman Jeanine Janssen buigt zich over deze zaak. In de studio reageert een medewerker van reisorganisatie TUI Nederland.

Arie en Dorien Weijers boekten via D-reizen een bootreis van OAD door Friesland. Mevrouw Weijers zit in een rolstoel. Bij het reisbureau hoort meneer dat dit geen enkel probleem is. En ook in de folder staat: Heeft u een rolstoel of rollator, dan kunt u deze aan boord gebruiken. Maar op de eerste vakantiedag blijkt direct dat het schip niet rolstoelvriendelijk is. Het stel breekt de vakantie af en eist de reissom terug, maar wordt van het kastje naar de muur gestuurd. MAX Ombudsman Jeanine Janssen confronteert D-reizen met haar bevindingen.

MAX: Meldpunt
Vrijdag 29 november om 19.05 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxmeldpunt.nl | meldpunt@omroepmax.nl

facebook.com/MAXMELDPUNT | twitter.com/MAXMELDPUNT | @MAXMeldpunt | #MAXMeldpunt