Hilversum,
06
november
2019
|
14:43
Europe/Amsterdam

Vrijdag in Meldpunt: Dubieus ‘goed doel’ ontmaskerd

Vrijdag 8 november om 19.00 uur op NPO 2

Wenskaartenverkoop aan de deur door verkopers die beloven dat de opbrengst grotendeels gaat naar zieke kinderen. Is dat wel zo? Meldpunt herkent een vergelijkbare stichting die in april onder een andere naam ook geld zei op te halen voor dit doel, maar dit niet kan aantonen. Opnieuw een ontmaskering van een dubieus ‘goed doel’. Het is te zien in Meldpunt vrijdag 8 november om 19.00 uur bij MAX op NPO 2.

In april van dit jaar onthulde Meldpunt dat de stichting Lach met een Kind geld inzamelde voor zieke kinderen, maar niet kon aantonen dat het geld hier ook naar toe ging. De stichting heeft inmiddels andere namen (Stichting Kinderdag en Stichting Dans met een Kind) en websites, maar daarop staan vaak exact dezelfde teksten.

Meldpunt ontving klachten over deze stichtingen die langs de deuren gaan en kwam in contact met oud-medewerkers. Presentator Elles de Bruin confronteert kaartverkopers en gaat op zoek naar het brein achter deze dubieuze praktijken. In de studio reageren Map van der Wilden van Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en misdaadjournalist Kees van der Spek.

MAX Ombudsman Rogier de Haan springt in de bres voor Karel en Gertie Hauben. Zij moeten onverwacht ruim 11.000 euro terugbetalen aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Meneer Houben zou jarenlang te veel toeslag hebben ontvangen bovenop zijn AOW. Zelf is het stel zich van geen kwaad bewust, omdat zij naar eigen zeggen alle informatie altijd netjes hebben aangeleverd. De situatie zorgt voor veel stress bij het echtpaar. Het geld dat ze moeten terugbetalen is allang uitgegeven. Rogier de Haan gaat in gesprek met de SVB om hen op andere gedachten te brengen.

MAX: Meldpunt
Vrijdag 8 november om 19.00 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxmeldpunt.nl | meldpunt@omroepmax.nl

www.facebook.com/MAXMELDPUNT | www.twitter.com/MAXMELDPUNT | @MAXMeldpunt | #MAXMeldpunt