Hilversum,
11
december
2019
|
14:00
Europe/Amsterdam

Vrijdag in Meldpunt: 50-plusser solliciteert verkeerd

Vrijdag 13 december om 19.00 uur op NPO 2

Hoewel meer Nederlanders dan ooit aan het werk zijn, blijven tienduizenden 50-plussers verstoken van een baan. Belangrijke reden hiervoor is dat ze vaak verkeerd solliciteren. Deze groep blijft passief achter de computer zitten, moet vaker de deur uit om contacten te leggen en om een netwerk op te bouwen of uit te breiden. Dit zeggen twee hoogleraren en een jobcoach. Het is te zien in Meldpunt op vrijdag 13 december om 19.00 uur bij MAX op NPO 2.

Marianne Vermeer is 54 jaar en twee jaar werkloos. Ze werkte 32 jaar op de salarisadministratie van uitgever Wolters Kluwer. Na een reorganisatie komt ze begin 2018 op straat te staan. De klap is groot. Maar ze zet haar schouders er onder en solliciteert fanatiek. 150 afwijzingen verder - en slechts drie sollicitatiegesprekken - gooit ze het over een andere boeg. Een psycholoog en een arbeidscoach helpen haar verder. Ze gaat anders solliciteren en leert zichzelf beter te verkopen. Zo zouden meer 50-plussers aan het werk kunnen komen.

In de studio reageert Prof. Dr. Tinka van Vuuren, hoogleraar duurzame inzetbaarheid. En Prof. Dr. Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie vertelt naar aanleiding van haar nieuwe boek Het 50+ brein hoe werkgevers gebruiken kunnen maken van de ervaring van de 50-plusser.

Aanbetaling terugkrijgen
MAX Ombudsman Jeanine Janssen komt op voor Leo en Betsy Bekkering die een aanbetaling voor een aangepast bad willen terugkrijgen. Zij bestellen een instapbad bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in hulpmiddelen voor ouderen en doen een aanbetaling van 1500 euro. Maar dan bedenkt het stel zich. Ze vinden deze aanbieding toch te duur en willen verder kijken. Hoewel zij recht hebben op teruggave van het geld, betaalt het bedrijf, ondanks diverse verzoeken, niet terug. Na zes maanden gaat Jeanine Janssen met draaiende camera langs om het bedrijf te confronteren met deze klacht.

MAX: Meldpunt
Vrijdag 13 december om 19.00 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin
www.maxmeldpunt.nl | meldpunt@omroepmax.nl

facebook.com/MAXMELDPUNT | twitter.com/MAXMELDPUNT | @MAXMeldpunt | #MAXMeldpunt