Hilversum,
15
april
2016
|
14:45
Europe/Amsterdam

Voor wie doet u de deur open?

Aandacht voor babbeltrucs in Tijd voor MAX

Nog steeds worden veel ouderen slachtoffer van babbeltrucs; aanleiding voor de politie om vanuit het project Senioren & Veiligheid met een aantal nieuwe, korte preventiefilms te komen. De films moeten ouderen weerbaarder maken tegen oplichtingspraktijken. Op maandag 18 april worden de filmpjes in Tijd voor MAX gelanceerd.

Ouderen worden regelmatig slachtoffer van babbeltrucs; smoezen door criminelen die uit zijn op geld of waardevolle spullen. Ouderen zijn vaak nog gastvrij, goed van vertrouwen en behulpzaam. Criminelen maken hier helaas misbruik van.Babbeltrucs vinden plaats aan de deur, op straat, aan de telefoon, maar tegenwoordig ook steeds vaker via de computer. Bij Tijd voor MAX aan tafel vertelt projectleider Senioren & Veiligheid Deborah Buijze van de politie Rotterdam over de vaak laffe methodes om ons geld afhandig te maken. Ook te gast is iemand die slachtoffer is geweest van deze manier van oplichten.

Babbeltrucs vinden plaats aan de deur, op straat, aan de telefoon, maar tegenwoordig ook steeds vaker via de computer. Bij Tijd voor MAX aan tafel vertelt projectleider Senioren & Veiligheid Deborah Buijze van de politie Rotterdam over de vaak laffe methodes om ons geld afhandig te maken. Ook te gast is iemand die slachtoffer is geweest van deze manier van oplichten.

Het is belangrijk dat ouderen zich meer bewust zijn dat ze risico lopen. Het project Senioren & Veiligheid van de politie eenheid Rotterdam doet veel aan preventievoorlichting voor ouderen en het geven van praktische tips. De politie en MAX slaan de handen ineen om ouderen weerbaarder te maken. Er zijn tipkaarten ontwikkeld en om nog meer ouderen te bereiken zijn er vier preventiefilmpjes gemaakt, met situaties die iedere senior herkent. Deze filmpjes kunnen vanaf maandag 18 april 2016 worden bekeken op de website van de politie www.politie.nl/babbeltruc en via www.maxvandaag.nl

Tijd voor MAX
Maandag 18 april
Om 17:10 uur op NPO 1
www.maxvandaag.nl

#TijdvoorMAX