Hilversum,
03
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Voel de energie tijdens Bloemencorso Bollenstreek

Hilversum, 3 april 2014 – Op vrijdag 9 mei 2014 om 17.35 uur zendt MAX een registratie uit van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Het kleurrijkste en geurigste evenement van het voorjaar. U kunt genieten van meer dan 50 prachtig versierde en kleurrijke wagens. Het corsothema van dit jaar is ‘energie’. Dit jaar rijdt er een MAX-praalwagen met een sportief tintje mee. De MAX-corsowagen staat namelijk in het teken van Nederland in Beweging en onze eigen Olga en Duco zorgen voor een sportieve rit.

Het bloemencorso uit de Bollenstreek onderscheidt zich van andere corso’s, omdat het de enige is die wordt opgebouwd uit bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso Bollenstreek ‘hét gezicht van de lente' genoemd. Het vijfdaagse evenement met onder andere de 40 kilometer lange route van Noordwijk tot aan Haarlem wordt dit jaar voor de 67e keer georganiseerd. Het eerste Bloemencorso Bollenstreek dateert uit 1947.

Het Bollenstreekse Bloemencorso voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maarliefst vijf dagen: van 30 april tot en met 4 mei. Alle bollengemeenten én bloemenstad Haarlem zijn intensief bij het evenement betrokken. Net als voorgaande jaren, verslaat zal MAX het corso vanaf haar vaste plek in Lisse.

 

MAX: Bloemencorso Bollenstreek
Vrijdag 9 mei om 17.35 uur op NED 2
www.omroepmax.nl/pers