Hilversum,
25
januari
2021
|
09:17
Europe/Amsterdam

Vijfde bakker verlaat HHB-tent: “Het was alsof we naar een pretpark gingen.”

Exclusief interview nu te lezen op Heelhollandbakt.nl

Hilversum, 24 januari – Zojuist is bekendgemaakt wie als vijfde de Heel Holland Bakt-tent moest verlaten. Het avontuur stopte helaas voor Daniel. In een exclusief interview op onze website blikt hij terug op zijn bakervaring in de tent.

Een deel van het interview met Daniel is hieronder te lezen. Het gehele interview met Daniel is te vinden op Heelhollandbakt.nl. Hier mag uit geciteerd worden onder vermelding van de website Heelhollandbakt.nl.

Vijfde bakker verlaat de tent“Het voelt alsof je familie van elkaar bent en dat had ik helemaal niet verwacht, want je staat daar toch als concurrenten. Je wilt zolang mogelijk in de tent blijven maar je wilt ook niet dat één van de anderen naar huis moet.” Het afscheid van de tent valt Daniel moeilijk, niet alleen om zijn nieuwe bakvrienden achter te laten, maar ook omdat het in deze tijd een gekke manier van afscheid nemen is. “Je hebt in al die weken een band opgebouwd en dan voelt het heel vreemd dat je juist op zo’n moment op afstand moet blijven van elkaar. We konden elkaar bij het afscheid niet omhelzen en zelfs geen hand geven.”

Traditioneel
“Ik vond het leuk om traditionele Nederlandse recepten te maken zoals een kano, die had ik nog nooit gebakken. Maar Elizabeth zag dat ik de vormpjes niet had meegebakken toen ze in de oven stonden. En toen was het al te laat.” Daniel beleeft de langste 15 minuten van zijn leven in de tent, want zijn kano’s zijn niet meer te redden. “De andere bakkers hadden het allemaal heel netjes gedaan en dan weet je dat het afgelopen is. Voor mij was het een goed moment om naar huis te gaan.”

Bakken om te ontspannen
“Toen ik ’s avonds thuiskwam heb ik twee uur lang op de bank gezeten en voor me uitgekeken. Maar het was ook een opluchting dat ik voorlopig niet meer hoefde te bakken. Al heb ik dat maar twee dagen volgehouden, omdat het voor mij toch een manier is om te ontspannen.” Daniel is in Duitsland geboren en hij groeide op in Oostenrijk. Sinds 2014 woont hij in Nederland waar hij per toeval Heel Holland Bakt ontdekte. “Toen ik hier kwam sprak ik geen woord Nederlands en om de taal te leren ben ik veel filmpjes op internet gaan kijken. Zo kwam ik erachter dat er een Nederlandse versie is van The Great British Bake OffHeel Holland Bakt is het eerste Nederlandse tv-programma dat ik keek.”

Lees het gehele interview op onze website Heelhollandbakt.nl. Citeren is toegestaan onder vermelding van de website Heelhollandbakt.nl.

Meer Daniel
Thuisbakker Daniel is te zien in de vijfde aflevering van Doorbakken op woensdag 27 januari om 21.25 uur op NPO 1. Doorbakken, gepresenteerd door André van Duin, kijkt wekelijks terug op de spannendste en mooiste gebeurtenissen in Heel Holland BaktJanny van der Heijden neemt André wekelijks mee op pad voor een educatief uitje en Daniel krijgt deze aflevering een mini-masterclass van Robèrt van Beckhoven.

Heel Holland Bakt seizoen 8
Elke zondag om 20.25 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven

www.heelhollandbakt.nl | facebook.com/heelhollandbakt | instagram.com/heelhollandbakt | @HeelHollandBakt | #HHB

Meer Heel Holland Bakt? Download de HEEL HOLLAND BAKT-APP.

Heel Holland Bakt, geproduceerd door Blue Circle, is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off, naar format van Love Productions.Onderstaande persfoto van Daniel mag gebruikt worden in het kader van Heel Holland Bakt seizoen 8 onder vermelding van MAX/Roland J. Reinders en de algemene persfoto onder vermelding vann MAX/Elvin Boer.