Hilversum,
21
mei
2019
|
11:01
Europe/Amsterdam

Vijfde aflevering van In de voetsporen van D-Day met Philip Freriks

Vrijdag 24 mei

Op vrijdag 24 mei om 21.10 uur is op NPO 2 de vijfde aflevering van de MAX-serie In de voetsporen van D-Day te zien. Presentator Philip Freriks reist mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met onder meer Wolfgang Niem, Richard Rohmer, Bill Tymchuk en Thomas Rice.

Philip spreekt met de Duitse veteraan Wolfgang Niem; hij was Wehrmachtsoldaat en zat in een bunker in Normandië toen de geallieerden aanvielen. Tijdens een aanval werd hij gevangen genomen. Ook ontmoet Philip de Canadees Richard Rohmer; als piloot kreeg hij van bovenaf de gevechten op de stranden mee. De Nederlandse veteraan André Hissink vertelt onder meer over hoe hij te horen kreeg dat zijn vrienden tijdens D-Day waren omgekomen. Verder heeft Philip gesprekken met Bill Tymchuk, Erich Bissoir en Thomas Rice. Samen met historicus Antony Beever bespreekt Philip wat er precies is gebeurd en wat er goed of fout is gegaan.

Over In de voetsporen van D-Day
Philip Freriks reist 75 jaar na D-Day mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Philip spreekt met enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag. Met deze mannen, geallieerden en Duitsers die allemaal 95 jaar of ouder zijn, reist Philip terug naar de plekken waar zij gevochten hebben. Aan de hand van hun verhalen, archiefmateriaal en dagboekfragmenten zijn er levensechte reconstructies gemaakt.

In de voetsporen van D-Day
Vrijdag 24 mei
Om 21.10 uur op NPO 2
Presentator: Philip Freriks
www.maxvandaag.nl

Facebook.com/MAXDocumentaires | @MAXDocumentaire | #indevoetsporenvandday